Zieke Perez reed zonder drinkfles rond in 'survival-mode'

Het was een bittere strijd voor Sergio Perez om überhaupt aan de finish te komen in Austin. In de zinderende Texaanse hitte moest de zieke Red Bull-rijder het doen zonder drinkfles, waardoor hij de moeilijkste race uit zijn carriere moest rijden.

Zieke Perez reed zonder drinkfles rond in 'survival-mode'

Na een bijzonder sterke kwalificatie deed Sergio Perez op het circuit van Austin zijn best om de Mercedes van Lewis Hamilton onder druk te zetten. De Mexicaan leek echter snelheid tekort te komen in race trim. Terwijl Verstappen en Hamilton aan de horizon verdwenen kon Sergio niets anders dan de derde plek behouden op gepaste afstand van de Ferrari van Charles Leclerc. De tegenvallende racepace had echter een paar nare oorzaken.

Ziek en zwak

Al vanaf de openingsronde zat Perez zonder drinken, en dat terwijl hij juist die ochtend op een nare manier wakker werd. Op het hobbelige, snikhete COTA moest de zieke Checo alle zeilen bij zetten om ook maar binnen de lijntjes te blijven. Hij werd daarbij zelfs zo zwak dat zijn zicht begon af te nemen:

"Ik voelde me vanochtend niet goed, en ja, vanaf ronde 1 had ik helemaal geen drinken. Het was extreem moeilijk. Vanaf ronde 20 was ik al volledig weg. Ik had geen kracht, ik verloor de kracht in mijn handen, de kracht in mijn voeten. Het zicht ook, het werd nogal oncomfortabel. Het was gewoon rijden in 'survival mode', weet je, proberen bij te blijven. Het was een tijd waarbij ik de auto niet onder controle had gehad als ik een raar moment zou krijgen. Het was de langste race van mijn leven, zonder twijfel.

"Vanaf de start had ik al enorme moeite om alles goed te doen. Ik was echt kracht aan het verliezen. Het was erg moeilijk, zeker de laatste 30-40 ronden waren extreem zwaar."

Cruciale bijdrage

Perez had de hele morgen geprobeerd zijn situatie te verbeteren door zoveel mogelijk te drinken. Helaas was dat nu precies waar het aan schortte tijdens de race. Ondanks alles wist hij alsnog zijn derde plek veilig te stellen, een zeer belangrijk resultaat in beide kampioenschappen. Dankzij het podium is Perez opgeklommen naar de vierde plek in het rijderskampioenschap ten koste van Lando Norris, en is het gat tussen Red Bull en Mercedes verkleind naar 23 punten.

Sergio heeft gelukkig nog een weekje om uit te zieken, maar hij kijkt nu al uit naar zijn thuisrace in Mexico City: "Ik kijk heel erg uit naar Mexico. Het was jammer dat ik vandaag Max en Lewis niet bij kon houden. Ik zat fysiek aan mijn limiet vandaag. Maar ik kijk uit naar Mexico. Ik denk dat Mexico nog een goede baan moet zijn voor ons."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Sergio Perez