Kinderachtig: Mercedes en Red Bull zitten elkaar zelfs bij pitstops dwars

Nu de strijd om het kampioenschap losgebarsten is hebben de twee titelrivalen steeds minder voor elkaar over. In de pits van Losail begonnen Mercedes en Red Bull elkaar op een kinderachtige manier te hinderen.

Kinderachtig: Mercedes en Red Bull zitten elkaar zelfs bij pitstops dwars

Red Bull Racing en Mercedes zijn al vanaf het begin van het seizoen verwikkeld in een bittere strijd om de leiding in beide kampioenschappen. Met nog maar twee races op de kalender wordt de stemming tussen de twee rivalen steeds grimmiger.

In korte tijd hebben we protest na protest mee mogen maken en werd er van beide kanten druk met modder gegooid in de media. Daarbij waren vooral teambazen Christian Horner en Toto Wolff opvallend vocaal.

Ongeschreven regel

Dat de twee niet samen de kroeg in gaan is nog tot daar aan toe, maar een beetje fatsoen is toch wel op z'n plaats. Tijdens de Grand Prix van Qatar leek zelfs dat laatste stukje verdraagzaamheid te verdwijnen. Bij de pitstops hielden beide teams zich namelijk niet aan een belangrijke ongeschreven regel.

Wanneer een auto binnenkomt is het gebruikelijk dat een monteur van het team in de volgende pitbox de luchtslangen aan de kant houdt. Zo kan de coureur van het andere team in een rechtere lijn zijn box binnenrijden en weer verlaten. Ook wordt voorkomen dat de leidingen per ongeluk overreden worden, waardoor de hele installatie om zou vallen.

Oplettende Twitteraar @BhargavPatil20 wist echter vast te leggen dat zowel Mercedes als Red Bull geen moeite meer voor elkaar wilden doen.

Kinderachtig

Door de leidingen te laten hangen, maar toch een monteur naar de hoek van de box te sturen, veroorzaken de teams voor elkaar een extra fractie van een seconde vertraging. Dat kun je zien als harde tactiek, maar wij vinden het toch vooral kinderachtig. En bovendien gevaarlijk.

Het is een van de uitwassen van het steeds heftiger worden gevecht naast de baan, in plaats van erop. Hopelijk blijven dit soort fratsen bij de komende twee Grand Prix op de achtergrond. Moge de beste man (en het beste team) winnen, zonder (nog meer) flauwe trucjes.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team