ViaPlay kiest andere koers: 'Formule 1-held' Olav Mol moet vertrekken

Zeg je Formule 1, dan zeg je Olav Mol. Toch kiest ViaPlay in 2022 voor een andere koers. Na 30 jaar commentaar leveren op Formule 1-wedstrijden moet Olav zijn microfoon overdragen aan Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Max Verstappen en Olav Mol

Het einde van een tijdperk voor Olav Mol. Of je 'm nou mag of niet, het valt niet te ontkennen dat hij al dertig jaar lang dé stem van de Formule 1 in Nederland is. Of: was. Geniet nog maar twee races van zijn stem, want in 2022 zal hij niet meer te horen zijn als vaste commentator. Rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT) kiest namelijk voor twee nieuwe commentatoren: Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Commentaarsduo

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zijn beiden geen onbekenden in de autosport. Zo presenteerde Valkenburg onder andere bij RTL7 verschillende autosportklasses. Heemskerk is zelf coureur en heeft de nodige ervaring in onder andere de Formule Ford. "Nelson wordt de hoofdcommentator en Melroy wordt de cocommentator", laat NENT-topman Peter Nørrelund weten aan RacingNews365. "NENT heeft jarenlange ervaring met het verslaan van de Formule 1. Wij denken dat het de juiste wijze is om de sport te verslaan met een duo bestaande uit een commentator en een expert."

Respect voor Olav Mol

Dat neemt niet weg dat Nørrelund enorm veel respect heeft voor Olav Mol, zo vervolgt hij. "Ik heb zeer veel respect voor Olav Mol, die een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad. We hebben echter ook onze visie op het produceren van de Formule 1. Daarbij hebben we straks vijftien mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland."

Formule 1 in 2022

De Formule 1-races zijn vanaf 2022 alleen nog te bekijken via de streamingdienst van ViaPlay, een dochterbedrijf van NENT. Het Zweedse bedrijf is er vandoor gegaan met de uitzendrechten, in ieder geval tot en met 2024. Het is al duidelijk dat zes van de races gratis te bekijken zullen zijn, waaronder de Grand Prix van Zandvoort.

Wat de precieze plannen van ViaPlay zijn voor 2022? Daarvoor moeten we nog even wachten tot 8 december. Op die dag organiseert de streamingdienst een persconferentie, waar liefhebbers en fans vragen kunnen stellen. Ook wordt de abonnementsprijs dan bekendgemaakt. Nørrelund doet alvast een voorzichtige belofte: hij verwacht dat de fans niet teleurgesteld zullen zijn.

Formule 1
  • RacingNews365
  • Pro Shots