Kaartverkoop Grand Prix van Nederland 2022 start 1 november

Zandvoort staat volgend jaar definitief weer op het programma. De kaartverkoop voor de race op 4 september 2022 gaat volgende maand van start.

Kaartverkoop Grand Prix van Nederland 2022 start 1 november

Voor het eerst sinds 1985 keerde de top van de autosport afgelopen september weer terug op het circuit van Zandvoort. Met een welverdiende thuisoverwinning van Max Verstappen werd het weekend een droomdebuut voor het omgebouwde baantje in de duinen.

Helaas werd het aantal toeschouwers dankzij strengere coronamaatregelen laat in de aanloop naar de Grand Prix alsnog beperkt, maar de aanwezige leden van het oranje legioen maakten dat meer dan goed. Volgend jaar krijgt het circuit gelukkig een tweede kans om de tribunes vol te krijgen.

Beperkte voorraad

De Grand Prix zal in 2022 wederom plaatsvinden in het eerste weekend van september, terwijl er aanvankelijk een datum in mei gepland was. De kaartverkoop begint al vroeg. De organisatie waarschuwt echter wel dat er een beperkte voorraad is. Dankzij de op het laatste moment ingestelde beperkingen bleven er dit jaar immers een hoop mensen noodgedwongen thuis.

Voor die pechvogels heeft Zandvoort de mogelijkheid gecreëerd om naast hun bestaande tickets er nog eens zes bij te kopen. Deze mensen hebben sinds vandaag de mogelijkheid om hun tickets te bestellen. Mensen die meteen in eerste aanleg voor drie jaar betaald hebben krijgen hun tickets uiteraard ook.

Aanvraag en loting

Met een grote groep in een voorrangspositie wordt het niet makkelijk om als nieuwe toeschouwer aan te sluiten. De organisatie is zich hiervan bewust en heeft besloten wederom een lotingssysteem te gebruiken.

Mensen die op zoek zijn naar een stoeltje kunnen kaartjes aanvragen, maar krijgen geen garantie dat ze ook daadwerkelijk aanwezig zullen kunnen zijn. Pas op 10 november zullen alle aanvragen beantwoord worden. Je moet dus negen dagen in spanning zitten in afwachting van een eventuele bevestiging.

Perfecte datum

Sportief directeur Jan Lammers laat in het persbericht weten blij te zijn met de permanente verplaatsing van mei naar september. Het sluit volgens de voormalig F1-coureur perfect aan op de zomer en het vakantieseizoen:

"We hebben met z'n allen in 2021 echt iets neergezet. De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Met de datum in 2022 zijn we heel tevreden. Zoals eerder gezegd; we verlengen de zomer in Zandvoort. Het sluit perfect aan, precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. Wij kijken er echt naar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, F1 Heineken Dutch Grand Prix