Dutch GP staat voor 'complexe puzzel' bij verdeling tickets

Nadat het demissionair kabinet een limiet van 70% capaciteit oplegde staat de organisatie voor een vervelende klus: het verdelen van de overgebleven zitplaatsen. Jan Lammers zegt dat de organisatie er alles aan zal doen om de pijn zoveel mogelijk te verzachten.

Dutch GP staat voor 'complexe puzzel' bij verdeling tickets

Op vrijdag de dertiende kregen we van het demissionair kabinet zowel goed als slecht nieuws te horen. Het goede nieuws: de Grand Prix van Nederland mag van start. Het slechte nieuws: de capaciteit is beperkt tot 70%. Dat betekent dat er per dag ongeveer 30.000 fans buiten de boot zullen vallen.

Geen loting

Dutch GP zal dus moeten gaan bepalen wie er wel en niet toegelaten zal worden. De organisatie wil de toelating niet laten afhangen van puur geluk, aangezien dit familieleden en vriendengroepen uit elkaar zou kunnen drijven. En dat gaat tegen de gemoedelijke sfeer in die de organisatie wil bereiken op het circuit.

Complexe puzzel

In een officieel persbericht legt sportief directeur Jan Lammers de situatie uit:

"De verdeling is niet simpelweg een loting, maar een complexe puzzel. Voorafgaand aan het toewijzen van de beschikbare tickets moeten we rekening houden met verschillende variabelen. Zo is ‘General Admission’, zeg maar kaarten zonder vaste zitplaatsen, niet meer toegestaan."

"Ook hebben we geprobeerd zoveel mogelijk groepen en families niet te splitsen, moeten we rekening houden met onder andere het veiligheids- en mobiliteitsplan rondom Zandvoort, de belangen van lokale ondernemers en uiteraard de Covid-beleidsregels. Helaas zullen een flink aantal fans niet mogen komen. Dat is ongelofelijk vervelend, we hebben geen keuze. Gelukkig kunnen we deze fans wel beloven dat ze de volgende editie er vanzelfsprekend bij zijn."

2022 of geld terug

Voor de mensen die zich dit jaar niet tot de gelukkigen kunnen rekenen blijven de kaarten gewoon geldig voor de volgende editie. Heb je daar toch geen vertrouwen in, dan kun je van 26 augustus tot 16 september je geld terugvragen. Via de MyDGP-app kun je een volledige terugbetaling aanvragen, inclusief servicekosten.

Testen voor toegang

Uiteraard kom je zelfs als je door de selectie komt niet zomaar door de poorten van Zandvoort. Onder de geldende restricties moet je via de CoronaCheck-app kunnen aantonen dat je volledig gevaccineerd, negatief getest of recent hersteld bent van corona.

Formule 1
  • Formula 1, Red Bull Content Pool