VIDEO: F1 vs WRC vs Formule E...op een natte baan

Als kerstcadeautje mocht het meest recente Top gear trio genieten van een unieke drag race. Op een kletsnatte startbaan gingen Mercedes F1, M-Sport Ford en DS Techeetah elkaar te lijf.

VIDEO: F1 vs WRC vs Formule E...op een natte baan

De Formule 1 noemt zichzelf graag de koningsklasse van de autosport. Maar is dat eigenlijk wel zo? Kan een F1-wagen ook buiten speciale circuits zijn mannetje staan? Om daar achter te komen zette het team van Top Gear een Mercedes W10 tegenover een M-Sport Ford Fiesta WRC en een Spark SRT05e Formule E wagen van het DS Techeetah-team.

Vol vermogen

Met z'n 1000 pk kiest elke negenjarige natuurlijk meteen voor de Mercedes, maar op een drijfnatte baan is het projectiel de overwinning niet zeker. De WRC-wagen mag dan 'slechts' 380 pk hebben, maar door z'n vierwielaandrijving kan hij ze wel allemaal gebruiken. The Stig wordt op de eerste meters dan ook op zijn nummer gezet, totdat hij het volle vermogen van de hybride power unit aan kan spreken.

Intussen is de 335 pk sterke Formule E wagen al ver achter geraakt. De elektrische machine weet de Fiesta nog iets bij te halen, maar speelt eigenlijk geen rol van betekenis. Elektrisch mag dan wel 'de toekomst' zijn, maar de Formule E is dat duidelijk niet.

Cargasm
  • Top Gear