VIDEO: Nico Rosberg rijdt Ferrari F40 van de buurman

Wat doe je als een voormalig F1-kampioen bent en een rit in een Ferrari F40 op je bucketlist staat? Je laat even een post-it achter bij de buurman.

VIDEO: Nico Rosberg rijdt Ferrari F40 van de buurman

Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wel een heel stuk makkelijker. Dat bewijst Nico Rosberg maar weer eens in zijn meest recente video. De wereldkampioen van 2016 heeft naar eigen zeggen altijd gedroomd van een rit in een Ferrari F40. Koop er dan één met je Mercedes-geld, zou je zeggen, maar dat hoeft helemaal niet.

Nico woont immers in Monaco, waar de kans dat je buurman toevallig zo'n exotische supercar in de garage heeft staan best wel groot is. Als een goede hippe YouTuber plakte hij ludiek een paar post-its op ruit van de wagen met de vraag of hij er een keertje mee mocht sturen. Uiteraard was dat geen enkel probleem.

Beetje klunzig

Het ritje rond Monaco ging echter niet zo soepel. Nico zette de handgeschakelde dogleg-versnellingsbak van de Ferrari bijna in de achteruit in de garage, trok het binnenwerk van de binnenspiegel eraf en was zo gefocust op een drempel dat hij het rode licht miste bij een smalle straat voor éénrichtingsverkeer.

Hierdoor moest hij met het schaamrood op de kaken noodgedwongen een flink eind achteruit rijden in een zee van paaltjes, nog altijd zonder binnenspiegel.

Oldschool monster

Eenmaal op de open weg raakte Nico echter diep onder de indruk van de F40. De keihard vering, vederlichte carrosserie en brute turbo-power hieldem hem druk bezig op een smal bergweggetje. De Duitser werd zelfs zo nerveus dat hij even vergat op te schakelen. Een moderne F1-wagen is kennelijk toch een stuk comfortabeler.

Toch had hij geen spijt van de ontmoeting met zijn jeugdheld: "Eerlijk gezegd voelt dit ding knap riskant. Holy fuck, dit voelt riskant. Ik denk dat je een beetje voorzichtig moet zijn met zoiets. Het voelt alsof je alleen bent met God als je dit ding pusht."

Vierendertig jaar later maakt de F40 dus nog altijd een flinke indruk.

Cargasm
  • Nico Rosberg