Tuin vol supercars in beslag genomen in Californië (€2 miljoen)

Een tuin vol supercars en luxewagens is leeggehaald door de California Highway Patrol. De wagens zouden via 'frauduleuze aankopen' verkregen zijn, Op het terrein werd toevallig ook een grote wietplantage aangetroffen.

Tuin vol supercars in beslag genomen in Californië (€2 miljoen)

Misdaad loont niet. Tenminste, als je gepakt wordt. Tot die tijd kun je met je illegale inkomsten lekker genieten. De 39-jarige Vage Chavushyan uit het Californische Van Nuys volgde dat motto tot op de letter, tot de California Highway Patrol een inval deed op zijn terrein. De politie trof een verzameling van 35 supercars en luxewagens aan die Chavushyan op 'fraudulente wijze aangeschaft' had.

Luxe collectie

Volgens de CHP bestond de verzameling uit modellen van de merken Jaguar, BMW, Mercedes, Lexus, Aston Martin, Land Rover, Porsche en Bentley. Er werd echter geen volledige lijst gedeeld van het aanwezige luxeblik.

De kleine selectie foto's geeft ons in ieder geval een paar kopstukken van de collectie. Zo zien we een Bentley Continental GT, Aston Martin Vantage én V8 Vantage en een Corvette C8 Spyder. Verschillende SUVs en sedans van de bekende Duitse figureren op de achtergrond.

2 miljoen

Volgens de Los Angeles Times werd Vage Chavushyan meteen ingerekend voor zijn illegale autoverzameling, een wietplantage met meer dan 400 planten en het bezit van een vuurwapen als veroordeelde misdadiger. De arrestatie was het resultaat van een CHP-onderzoek dat twee maanden in beslag genomen had.

Chavyshyan wacht zijn rechtszaak in hechtenis af. Wat er met zijn via criminele middelen verkregen vloot zal gebeuren is nog niet bekend. De waarde van de collectie werd geschat op een slordige $2.3 miljoen dollar (€2.1 miljoen. Er zal ongetwijfeld een veiling volgen bij de plaatselijke variant van Domeinen.

Nieuws
  • California Highway Patrol - Southern Division SCC via Facebook