TrackDays laat tienjarige koters met supercars rondscheuren

De Britse trackday maatschappij vindt dat je niet jong genoeg kunt beginnen. Kids vanaf 10 jaar kunnen daarom vrolijk achter het stuur springen van de snelste supercars.

TrackDays laat tienjarige koters met supercars rondscheuren

Een volbloed supercar over een circuit sturen is voor de gemiddelde petrolhead een heerlijke dagdroom. Helaas hebben de meesten van ons niet de middelen om die droom waar te maken. Je kunt natuurlijk even naar Zandvoort voor een race experience, maar wat nu als je tien jaar oud bent?

Zonder volgroeid lichaam en een rijbewijs zijn je mogelijkheden nogal beperkt. Bij de Bleekemolens kom je dan helaas niet binnen. Zelfs op de kartbaan krijg je waarschijnlijk een geknepen machine onder je kont.

Kotercoureurs

Bij de Britse firma TrackDays vinden ze al die restricties gewoon onzin. De maatschappij biedt namelijk Junior Driving Experiences aan voor kids van 10 tot 17 jaar. Onder begeleiding van een instructeur mogen de koters een paar kilometer over het circuit pruttelen.

Ze hebben daarbij de keuze uit smakelijk machines zoals een Ferrari F430, Nissan GT-R, Aston Martin DB9, Audi R8, McLaren 570S en Lamborghini Gallardo. Over de snelheden waarmee gereden mag worden wordt geen woord gerept.

Vijf kilometer

TrackDays biedt de dienst aan op verschillende grote en kleinere circuits in Groot Brittannië, zoals bijvoorbeeld Donington, Rockingham, Goodwood, Snetterton, Silverstone en Brands Hatch. Zelfs het Dunsfold Aerodrome bekend van Top Gear staat op de lijst

Je kids zitten al vanaf 39 pond achter het stuur van een Audi R8 of Nissan GT-R. Na vijf kilometer op het circuit naar keuze is de lol echter alweer op. Wil je langer door of een iets exotischer model, dan moet je de portemonnee nog een keer trekken. Uiteraard behoren een grotere en duurdere pakketten waarbij je kroost meerdere wagens aan de tand kan voelen ook tot de mogelijkheden.

Zijn je kinderen jonger dan tien? Dan moeten ze het met de passagiersstoel doen. Een negenjarige laten rijden is natuurlijk gewoon onverantwoordelijk. Ze mogen dan echter wel mee met een professionele instructeur die alles uit de auto haalt, of dat nu een supercar, klassieker of filmreplica is. Wel zo veilig, natuurlijk.

Algemeen
  • TrackDays, iStock