Max Verstappen wint Laureus Sportman van het Jaar

Voor zijn prestaties tijdens zijn titeljacht in 2021 heeft Verstappen de prestigieuze Laureus Award voor Sportman van het Jaar in de wacht gesleept. De Nederlanders laat daarmee topsporters zoals Tom Brady, Novak Djokovic en Robert Lewandowski achter zich.

Max Verstappen wint Laureus Sportman van het Jaar

Max Verstappen ging er vanmiddag in Imola met de grootste beker vandoor, maar ook buiten het circuit viel hij in de prijzen. De Red Bull-rijder kreeg vandaag namelijk de Laureus Award voor Sportman van het Jaar uitgereikt.

Verstappen versloeg daarmee tennis nummer 1 Novak Djokovic, NFL-quarterback Tom Brady, marathonloper Eliud Kipchoge, zwemmer Caeleb Dressel en Bayern München-spits Robert Lewandowski.

Tom Brady op bezoek bij RBR, Monaco 2018.

Uitzondering

Verstappen is normaal gesproken geen grote fan van prijzen die niet op een F1-podium of bij een FIA-gala worden uitgedeeld. Voor de Laureus Award maakte hij echter een uitzondering.

In een video op Instagram bedankt hij de Laureus Academy en zijn team voor het mogelijk maken van het winnen van de prijs. Max is meteen de eerste Nederlander die de Award op zijn naam schrijft. Zoals gewoonlijk zet hij dus weer eens een record.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool