McLaren-medewerker onderzocht voor negatieve tweets over Lewis Hamilton

Een medewerker van het historische raceteam is onder vuur komen te liggen nadat een aantal tweets in de publiciteit kwamen. Op haar persoonlijke account greep Katie Cumper elke kans om zich negatief uit te laten over Lewis Hamilton. McLaren is een intern onderzoek gestart naar haar gedrag.

McLaren-medewerker onderzocht voor negatieve tweets over Lewis Hamilton

Ome Elon mag het dan wel overgenomen hebben, maar Twitter is nog altijd een platform waar men elkaar maar al te graag onder de loep legt. Val je buiten de norm van een bepaalde groep, dan mag je je voorbereiden op een storm van kritiek.

Hoe ver dat kan gaan merkte McLaren F1-medewerker Katie Cumper afgelopen weekend. Verschillende gebruikers brachten een serie tweets van haar persoonlijk account aan het licht waarbij ze zich negatief uitliet over Sir Lewis Hamilton.

Negatieve tweets

Cumper maakte de zevenvoudig wereldkampioen regelmatig voor rotte vis uit en miste geen enkele kans om Hamilton in een kwaad daglicht te stellen. Zo baalde ze er openlijk van dat hij in 2020 fit genoeg was om weer te racen na zijn COVID-diagnose, trok ze zijn ridderschap in twijfel en zette ze grote vraagtekens bij zijn nekblessure na het incident met Max Verstappen in Monza vorig jaar.

De vele voorbeelden van negatieve tweets werden door verontwaardigde gebruikers afgevuurd op de officiële twitter-account van McLaren, in de hoop dat Cumper gestraft zou worden. Cumper reageerde door al haar accounts te verwijderen.

Intern onderzoek

Vergeleken met de gemiddelde F1 Twitter-gebruiker lijken de uitspraken van Cumper eigenlijk vrij mild. Professioneel is het echter niet. Als vooraanstaande voorvechters van het uitbannen van wat in het Engels zo mooi 'online harassment' heet kon McLaren de zaak niet negeren. In een tweet geeft het team aan dat de controverse als eerste prioriteit wordt onderzocht.

Wat er precies zal gebeuren met de online licht grofgebekte medewerker is nog niet duidelijk. We gaan er vanuit dat McLaren de zaak het liefst achter gesloten deuren en met zo min mogelijk verdere publiciteit oplost. Waarschijnlijk kan Ms. Cumper binnenkort op zoek naar een nieuwe baan, terwijl de storm in een glas water uitdooft.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team