'Audi heeft bod op McLaren F1-team verhoogd'

Het blijft maar gonzen rond Audi en McLaren. Volgens Duitse media heeft het merk met de vier ringen opnieuw een bod gedaan op de F1-tak van de Britse sportwagenbouwer. Het bedrag is meteen veel hoger dan eerder.

'Audi heeft bod op McLaren F1-team verhoogd'

Vorige week schreven we nog dat we deze week meer duidelijkheid zouden krijgen over de nog altijd vage F1-plannen van Audi en Porsche.

De luxemerken van de Volkswagen Group zijn al maanden serieus bezig om een instap als motorfabrikanten in de F1 voor te bereiden.

McLaren-Audi

Wie er vanaf 2026 met de motoren zal gaan rijden is echter nog steeds niet duidelijk. Automobilwoche meent echter zeker te weten met wie Audi de sport in zal stappen.

In november vorig jaar brak Autocar het nieuws dat de Duitsers McLaren overgenomen hadden. Dit werd dezelfde dag nog stellig ontkend, maar volgens Automobilwoche schuilt er toch echt een vuurtje achter al die rook.

650 miljoen

De Duitse publicatie meldt namelijk dat Audi opnieuw een bod heeft gedaan op McLaren. Dit keer echter niet op de hele organisatie, maar alleen op de F1-operatie. Omdat eerdere bod van 450 miljoen euro te laag werd bevonden zou de top in Ingolstadt er nog eens 200 miljoen bovenop gedaan hebben.

Met het bedrag wordt de toekomst van het financieel wankele McLaren verzekerd en krijgt Audi een aandeel - en inspraak - in het team. De deal is ruwweg vergelijkbaar met die van BMW Sauber eind 2005. Hoe de machtsverhoudingen en officiële benamingen uit zullen pakken is echter nog niet bekend.

BMW-blokkade

Volgens Automobilwoche wordt de investering in het F1-team opgevolgd met de aankoop van een aandeel in de sportwagendivisie. Daar vinden we echter toevallig BMW als obstakel.

De aartsivaal van Audi is op 24 maart een samenwerkingsverband aangegaan met McLaren om elektrische sportwagens te ontwikkelen. Dat contract is echter niet bindend, waardoor de partijen in de grote McLaren-Audi deal het McLaren-BMW plan van de tafel kunnen vegen.

McLaren-BMW? Dat hebben we eerder gezien..

Vandaag is de dag..?

McLaren en Audi zullen volgens de geruchtenmolen later vandaag een intentieverklaring ondertekenen. Zo wordt een begin gemaakt aan de toekomst van het op dit moment door zwakke Mercedes-motoren geplaagde team. De tijd zal het leren of de wilde speculatie dit keer toch echt een link met de waarheid heeft.

Formule 1
  • McLaren Racing, Mercedes-AMG Petronas F1 Team