Aston Martin F1 huurt teambaas met absolute topnaam in

Na het vertrek van Otmar Szafnauer hadden we een vervanger met een nette Britse naam verwacht. De nieuwe chef van AMR heeft echter één van de meest aansprekende namen aller tijden.

Aston Martin F1 huurt teambaas met absolute topnaam in

Vorige week woensdag werd bekend dat teambaas Otmar Szafnauer na twaalf jaar de zak gekregen had in Silverstone. Szafnauer had het team onder de vlag van Force India, Racing Point en Aston Martin met een beperkt budget seizoen na seizoen overeind weten te houden.

De Roemeense Amerikaan werd meteen in verband gebracht met het team van Alpine, dat gisteren teambaas Marcin Budkowski ontsloeg. De weg voor Szafnauer lijkt dus vrij te zijn, maar wie zal hem vervangen bij de renstal van Papa Stroll?

Mike. Krack.

De positie van Szafnauer is opgevuld door niemand minder dan Mike Krack. Dat klinkt als een woordgrap van niveautje Beavis and Butt-head, maar het is toch echt hoe we de Luxemburgse motorsport topman zullen moeten noemen. Waarschijnlijk waren Mike Hawk en Mike Hunt al verbonden aan andere projecten.

Krack begon zijn carriere in de Formule 1 bij Sauber en BMW-Sauber en was later werkzaam bij de motorsport afdeling van Porsche. In 2014 werd hij hoofd van BMW Motorsport, waarbij hij de controle had over de GT3, IMSA, DTM, Formule E en LMDh-projecten van het merk.

Oude bekende

Via zijn ervaringen bij BMW Sauber is Krack bovendien een oude bekende van de teamleider van Aston Martin. Sebastian Vettel was in 2006 en 2007 namelijk testrijder voor het Duits-Zwitserse team, terwijl Krack een rol als engineer had. De twee kennen elkaar dus nog goed.

Vettel reed uiteindelijk één Grand Prix voor het team op Indianapolis, ter vervanging van de in Canada gruwelijk gecrashte Robert Kubica. Hij finishte indrukwekkend als achtste, destijds goed voor een enkele punt. Het jaar erop stapte Seb echter over naar Scuderia Toro Rosso. De rest is geschiedenis.

De wil om te winnen

Met de rest van het team zal Mike Krack nog kennis moeten maken, maar hij is er zeker van dat hij Aston Martin naar nieuwe hoogtes zal kunnen stuwen;

"Aston Martin is een van de beste merken ter wereld, en ik omarm het verzoek om een leidende rol te spelen in het leveren van succes op de baan in de Formule 1 met veel energie en enthousiasme. Ik heb al meer dan 20 jaar in de motorsport gewerkt, en ik werkte in de Formule 1 met Seb Vettel in 2006 en 2007 toen ik een BMW-Sauber engineer was en hij de testrijder was van het team. Ik heb enorm veel respect voor zijn snelheid en talent, en het zal fantastisch zijn om met hem herenigd te worden."

"Lance Stroll is ook een serieus snelle en getalenteerde rijder, met 100 Grand Prix starts achter zijn naam, en ik kijk er erg naar uit om nauw met hem samen te werken. Team Silverstone heeft altijd indruk op me gemaakt. Het zit vol getalenteerde mensen en echte racers. De racecultuur en waarden zijn nodig om succes te boeken in de motorsport - ik weet dat en mijn nieuwe collega's bij Aston Martin Cognizant Formula One™ Team weten dat ook. We zullen ongelooflijk hard werken. We willen winnen. Samen, zullen we winnen."

Formule 1
  • Aston Martin Cognizant F1 Team