Verstappen derde plaats in Grand Prix van Monaco, Pérez wordt eerste

In een regenachtig Monaco is het Sergio 'Checo' Pérez die er met de winst vandoor gaat. Door de regendans van Verstappen moest de race een paar keer stoppen, maar werd het voor een keer geen saaie optocht om te zien. Het glibberen op het asfalt zorgde namelijk voor spannende momenten, een code rood en een safety car voor Mick Schumacher.
@media (max-width: 679px){#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa6d855e29 img{#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa6d855e29 img{#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa6d855e29 img{#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638aa6d855e29 img{#fig-638aa6d855e29 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Grand Prix van Monaco

In een regenachtig Monaco is het Sergio 'Checo' Pérez die er met de winst vandoor gaat. Door de regendans van Verstappen moest de race een paar keer stoppen, maar werd het voor een keer geen saaie optocht om te zien. Het glibberen op het asfalt zorgde namelijk voor spannende momenten, een code rood en een safety car voor Mick Schumacher.

Uitgestelde start

Na een uitgestelde start door de regen is de race eindelijk begonnen. Nog tijdens de opstartronde verremt Nicholas Latifi in de hairpin. Hij vervolgt zijn weg, maar heeft wel schade. Ook Lance Stroll raakt de muur en heeft een lekke band.

Charles Leclerc begint meteen met een goede start, met Carlos Sainz en Pérez op zijn hielen. Zowel Verstappen als Pérez rijden op de fullwets.

Verstappen zit in de zesde ronde vast achter zijn teamgenoot en lijkt hem niet in te kunnen halen. Peréz heeft moeite het tempo van de Ferrari's te volgen.

Op het glibberige asfalt lijkt Pierre Gasly veel moeite te hebben om grip te krijgen. Ook Verstappen geeft via de boordradio aan dat het lastig gaat.

Pierre Gasly heeft zijn grip weer teruggevonden en haalt Zhou Guanyu in op zijn intermediates. In de veertiende ronde gaat hij ook Ricciardo voorbij en komt hiermee op de twaalfde plek.

Na een pitstop van Sergio Pérez schuift Verstappen op naar de derde plek. Charles Leclerc en Verstappen wisselen in de pitstop beiden naar intermediates, waardoor Verstappen weer op de vierde plaats komt.

Hamilton probeert Ocon in te halen, maar Ocon laat hem er niet langs.

Dankzij een pitstop van beide Ferrari-coureurs Sainz en Leclerc, klimt Verstappen naar de tweede plek. Leclerc is woedend en blijft door zijn stop achter op Sainz. Sainz haalt Verstappen in en staat daardoor weer op de tweede plaats.

Slecht nieuws voor Verstappen, want mogelijk hebben Pérez en Verstappen bij het uitkomen van de pits over de witte lijn gereden. Dit zou een straf op kunnen leveren.

Safety car

Sainz raakt op het rechte stuk bijna de controle over zijn stuur kwijt en rijdt Verstappen vlak achter hem. Mick Schumacher maakt een harde klap waardoor de Haas in twee delen lijkt te zijn gebroken. Mick is gelukkig ongedeerd. De safetycar wordt ingezet.

Door de harde klap van Schumacher geldt er in de dertigste ronde een code rood. De vangrail moet namelijk gemaakt worden. Op dit moment domineren Pérez, Sainz en Verstappen de top drie.

De race is weer begonnen, en het gaat er meteen hard aan toe. Sergio Pérez schrok van een vogel en verremt zich bijna. Hierdoor heeft hij "een gigantische flatspot" op zijn banden.

Hamilton probeert Alonso in te halen, maar komt er nauwelijks tussen. Hierdoor blijft hij op de achtste plaats.

De baan is volledig droog en lijkt inhalen in de smalle straten van Monte Carlo onmogelijk. Met nog 26 minuten op de klok – de race wordt om 18:00 uur afgevlagd – is het nu de vraag hoe de top vier eruit gaat zien.

Pérez verremt zich en heeft daardoor een vlakke kant op zijn voorband.

Alonso houdt alle andere auto's op. Hij heeft zelf 33 seconden achterstand op Norris én staat onder druk van Hamilton. Verstappen maakt ook tempo en is opeens binnen DRS-afstand van Sainz.

Zhou Guanyu probeert bij het uitkomen van de tunnel Tsunoda in te halen, maar raakt hierdoor bijna de controle kwijt. Hij schiet rechtdoor in de chicane, gelukkig kan hij zonder schade zijn weg vervolgen.

Er ligt gevaar op de loer. Pérez komt achterblijvers tegen, en dit heeft al eerder problemen opgeleverd in Monaco. De verschillen tussen de top vier wordt steeds kleiner.

De voorbanden van Pérez hebben het ook zwaar te verduren, met Sainz die hem onder druk zet, die op zijn beurt Verstappen en Leclerc vlak achter hem heeft.

Na een spannende race, met een hoop onderbrekingen, is het uiteindelijk Sergio Pérez die er met de winst vandoor gaat. Carlos Sainz wordt tweede en Max Verstappen derde.

Charles Leclerc begon op de pole position, maar is het hem niet gelukt om in zijn eigen land de winst te behalen. Hij moet het met een vierde plek doen.