Max Verstappen komt top tien racewinnaars binnen

Na zijn overwinning in Canada heeft Max Verstappen zich nipt het top tien lijstje van meeste raceoverwinningen binnen weten te werken. Met 26 overwinningen heeft hij legendes Jim Clark en Niki Lauda naar P11 verwezen.

Max Verstappen komt top tien racewinnaars binnen

Records breken is bijna de normaalste zaak van de wereld voor Max Verstappen. In de beginfase van zijn F1-carriere plakte de Nederlander de ene na de andere voetnoot in de geschiedenisboeken. Jongste F1-debutant, jongste puntenscorer, jongste winnaar, eerste Nederlandse winnaar, het leek maar niet op te houden. Na het missen van de jongste pole position in 2018 en de jongste titel in 2020 begon de stroom records echter een beetje op te drogen.

Abu Dhabi 2016.

Top tien

Voorlopig komt er aan die droogte (afgezien van zijn titel) geen einde, maar Max heeft zich toch weer in de statistieken weten te werken. Na zijn overwinning in Montreal staat de NederBelg namelijk op 26 Grand Prix overwinningen. Dat brengt hem op plaats negen op de lijst van coureurs met de meeste overwinningen aller tijden.

Stewart, Mansell & Alonso

Verstappen staat nu precies tussen Jim Clark en Niki Lauda op een gedeelde tiende plaats en Jackie Stewart op plaats acht. Aangezien er nog dertien races op de kalender staan (ongeveer net zo veel als een volledig seizoen uit het verleden) en Verstappen in topvorm is zal dat waarschijnlijk niet lang zo blijven.

De posities van Nigel Mansell en Fernando Alonso op de lijst zijn nog binnen handbereik. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de regerend wereldkampioen zich in de top vijf zal nestelen.De cijfers van statistische eindbazen zoals Alain Prost, Michael Schumacher en Lewis Hamilton zijn nog ver weg, maar Max heeft alle tijd om het gat te dichten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool