Daniel Ricciardo werkt aan eigen F1-serie op Hulu

De goedlachse Australiër zoekt z'n succes naast de baan met een heuse TV-serie. Samen met een batterij productiemaatschappijen ontwikkelt DannyRic een show voor streamingsdienst Hulu.

Daniel Ricciardo werkt aan eigen F1-serie op Hulu

Het gaat Daniel Ricciardo de laatste tijd niet bepaald voor de wind. Sinds zijn overstap naar McLaren heeft The Honeybadger het consistent af moeten leggen tegen jonge hond Lando Norris.

Zelfs na een grondige reglementswijziging kon de achtvoudige Grand Prix-winnaar het verschil niet goedmaken. Als welkome afleiding van zijn gebrek aan succes heeft Ricciardo zich gestort op het ontwikkelen van een TV-serie rond zijn geliefde sport.

Scriptschrijver gezocht

De serie is volgens The Hollywood Reporter nog in een zeer vroeg stadium, maar bekend is dat het in ieder geval geen documentaire wordt. Er wordt namelijk nog druk gezocht naar een scriptschrijver die de afleveringen van een half uur aan elkaar moet pennen.

De show zal te zien zijn op streamingsdienst Hulu, één van de vele merken die onder de Disney-paraplu valt. Ander klinkende namen betrokken bij het project zijn productiemaatschappijen ABC Signature en Lionsgate Television. Ricciardo volgt het voorbeeld van Lewis Hamilton, die samen met Brad Pitt werkt aan een F1-film voor Apple TV.

America first, Japan second

Helaas voor Nederlandse DannyRic fans zal de uiteindelijke serie niet rechtstreeks te zien zijn. Hulu is namelijk alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Japan. Gezien de onverminnderde populariteit van Ricciardo in de States is dat op zich ook niet zo vreemd.

Alleen via een VPN kun je toegang krijgen tot de streamingsdienst. Zegt dat je niks? Geen probleem! Je hebt gelukkig meer dan genoeg tijd om uit te zoeken hoe dat werkt, want het duurt nog wel even voordat we Daniel op het kleine scherm zullen kunnen zien.

Formule 1
  • McLaren