Max Verstappen toont AlphaTauri-onderdeel dat zijn race verpestte

In een ludiek kiekje laat Max het stuk AT03 zien dat hem de overwinning kostte op Silverstone. Gezien het formaat van het brokstuk is het nog een wonder dat hij als zevende wist te finishen.

Max Verstappen toont AlphaTauri-onderdeel dat zijn race verpestte

Het leek weer een mooie overwinning te worden voor Max Verstappen op Silverstone, maar door een stuk debris moest de regerend wereldkampioen uiteindelijk flink gas terugnemen. Met beschadigde vloer en een volledig verstoorde aerodynamische balans kon hij niet anders doen dan de schade zoveel mogelijk beperken.

Later bleek dat de boosdoener een stuk AlphaTauri-endplate was dat zich in de vloer had genesteld. Het onderdeel was op de baan terechtgekomen na de ongelukkige clash tussen Yuki Tsunoda en Pierre Gasly. Het onderdeel kwam waarschijnlijk van de auto van de Fransman, aangezien Gasly uiteindelijk op moest geven door zware schade aan zijn voorvleugel.

Complete endplate

Op social media is een foto opgedoken van Max met het allesbepalende stuk carbon. Zo te zien gaat om een bijna complete endplate. Het is dus niet zo vreemd dat de RB18 zo goed als onbestuurbaar was met het flinke stuk AT03 in de vloer. Gelukkig kon Verstappen er nog redelijk om lachen. Als een boer met kiespijn.

Max hoeft zich immers ook nog geen zorgen te maken. Met 38 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Perez gaat hij nog altijd aan de leiding in het kampioenschap. Met de thuisrace van Red Bull in Oostenrijk voor de deur is de kans groot dat hij die voorsprong verder uit zal bouwen. Max heeft immers een relatief indrukwekkend verleden op de baan in de Styrische bergen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool