Verstappen verklaart schade Silverstone: 'Stuk carbon vernietigde de vloer'

Max Verstappen leek op weg naar een zevende overwinning van het siezoen. Door schade aan zijn RB18 werd het echter uiteindelijk een zevende plek. Een botsing met een stuk los carbon was volgens Max de boosdoener.

Verstappen verklaart schade Silverstone: 'Stuk carbon vernietigde de vloer'

Het GP-weekend in Silverstone leek op naam te komen te staan van Max Verstappen. Na twee sterke starts en ongeforceerde fout van Carlos Sainz had het er alle schijn van dat we wederom een dominante overwinning van de regerend wereldkampioen zouden zien.

Helaas werd de situatie niet lang daarna op z'n kop gegooid toen de RB18 flink vertraagde. Max dacht in eerste instantie dat hij een lekke band opgelopen had, maar het probleem bleek uiteindelijk iets complexer te zijn.

Frontale impact

Na de race legde Max precies uit waardoor zijn race verpest werd. Vlak na zijn inhaalactie op Sainz kwam hij een stuk carbon tegen in de knik voor bocht 5. Het was te laat om uit te wijken, dus Verstappen koos ervoor om het onderdeel met de plank in het midden van de auto te proberen te raken en zo zijn banden, ophanging en venturi tunnels te beschermen. Dat plan werkte echter niet helemaal:

"De eerste paar ronden waren erg goed. We hadden hele goede pace en ik was gewoon Carlos aan het bijhalen tot hij een fout maakte en ik aan de leiding kwam. Maar een paar bochten later was er een stuk carbon op de baan, in de knik van bocht vijf, en tegen de tijd dat ik me realiseerde dat het er was kon ik niet meer drastisch naar links of rechts bewegen, dus ik probeerde het frontaal te raken. Normaal knalt het dan uit elkaar. Maar dit keer kwam het in de vloer en vernietigde het de complete linkerkant van de vloer. "

Schadebeperking

Nadat de helft van zijn vloer weggeslagen was bleef Verstappen zitten met een vrijwel onbestuurbare auto. De nieuwe ground effect machines zijn immers nog gevoeliger voor schade aan de vloer. Max zette echter door om alsnog punten te kunnen halen, net zoals hij deed in Hongarije vorig jaar. Hij weet immers als geen ander hoeveel elk puntje uit kan maken:

"Vanaf dat punt verloor ik gewoon heel veel tijd en was de auto onbestuurbaar. Dus ik probeerde er het beste van te maken. En ik denk dat we door de safety car zelfs wat plekken gewonnen hebben, dus ja, veel schadebeperking vandaag. Ik probeerde alles dat ik kon met de auto die ik had. Ja, het is natuurlijk niet wat ik wilde, maar soms heb je van die races waar je gewoon een beetje pech hebt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool