Lewis Hamilton stoorde zich aan oranje fakkels: 'Zijn niet erg milieuvriendelijk'

Sir Lewis zag de lol van de enorme oranje wolk bij de start van de Grand Prix van Oostenrijk niet in. De zevenvoudig wereldkampioen kon bijna niets zien op de openingsronde. Erger nog: de fakkels zijn slecht voor het milieu.

Lewis Hamilton stoorde zich aan oranje fakkels: 'Zijn niet erg milieuvriendelijk'

Het was een absolute chaos afgelopen weekend op de Red Bull Ring. Op het derde thuiscircuit van Max Verstappen kleurden de tribunes vrijwel volledig oranje. Het chaotische feest leidde tot de nodige (geveinsde) controverse. Ook het gedrag van de fans op de openingsronde kwam onder vuur te liggen vanwege de enorme oranje rookwolken die over het circuit trokken.

Blind de bocht in

Na de race werden de podiumfinishers uiteraard even bevraagd over het effect van de rookwolken tijdens de race. Zowel Charles Leclerc als Max Verstappen erkenden dat de rook met name op de formatieronde vrij zwaar was, maar hadden er verder geen problemen mee. Het zicht werd volgens de mannen zelfs niet verstoord.

Lewis Hamilton had echter een andere mening, aldus Mercedes-bolwerk SilverArrows.net. Volgens de vice-kampioen van 2021 kon hij juist helemaal niets zien bij bocht 6 en 7:

"Alleen op de formatieronde, kon je de apex van bocht 7 niet zien, en aan het einde van de race kon je niks zien bij bocht 6!"

Kijk uit voor het milieu

Het beperkte zicht was volgens Lewis echter niet het grootste probleem met de oranje fakkels. Tijdens de race was het immers prima te doen. Het echte issue was de mogelijke ecologische impact van de rook. Een brandende fakkel is natuurlijk niet bijzonder vriendelijk tegenover het milieu:

"Dus gelukkig, was het [zicht niet beperkt] tijdens de race maar misschien moeten ze [de fakkels] gewoon meer bewaren voor het einde? Ja. Ik geloof ook niet dat ze erg goed zijn voor het milieu, dus..."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team