'Misbruikte fans GP Oostenrijk zijn aandachtszoekende neppers'

De controverse rond het gedrag van de fans een de Red Bull Ring heeft een nieuw niveau bereikt. Vanwege hun 'verschrikkelijke ervaringen' kregen twee fans toegang tot de pits van McLaren en Aston Martin. Op social media werd echter al snel ontdekt dat het duo het verhaal verzonnen had.

'Misbruikte fans GP Oostenrijk zijn aandachtszoekende neppers'

Afgelopen weekend haalden verschillende berichten over grensoverschrijdend gedrag aan de Red Bull Ring het nieuws. Zo zou een vrouwelijke Hamilton-fan aangerand zijn door dronken supporters.

De dame werd uiteindelijk onder de vleugels van Toto Wolff en het Mercedes-team genomen en keek de race als speciale gast vanuit de pits. Ongetwijfeld uit bescherming werd de naam van het slachtoffer verder niet genoemd.

PR-momentje

Bij Aston Martin en McLaren ging dat echter anders. Na de race ontmoette Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo namelijk Mollie en Julia.

Seb en Daniel kwam de twee 'mishandelde' fans even een hart onder de riem steken. Het PR-momentje werd door Aston Martin meteen even aangegrepen om een diverse en inclusieve Formule 1 te promoten.

Nepverhaal

De insteek van de coureurs en teams was natuurlijk gewoon goed, maar de aanleiding voor de ontmoeting bleek uiteindelijk een stuk minder legitiem te zijn dan gedacht. Twitteraar @cytrusf1 wist de geschiedenis van het duo even na te trekken.

Daaruit bleek dat Mollie en Julia vaker expliciet de aandacht zochten met controversiële berichten. De twee wekten de indruk professionele aandachtszoekers en beroepsslachtoffers te zijn.

Zoektocht naar homofobie

Zo probeerden ze een willekeurige fans te beschuldigen van homofobie, ook al verstonden ze geen Duits of Nederlands. Ook een willekeurige 'homofobe' Mercedes-fan moest het ontgelden, omdat hij opkeek toen het stel hand in hand stond.

Daarnaast postten ze foto's waarbij ze hun middelvinger opstaken naar Red Bull en 'M*x' Verstappen. Die tweets werden meteen gewist toen duidelijk werd dat de twee bij Aston Martin en McLaren mochten aankloppen.

De meest in het oog springende tweets waren echter die waarin het duo vroeg om een manier om Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo te kunnen ontmoeten. Door in te spelen op de geruchten rond aanrandingen wisten Mollie en Julia klaarblijkelijk dat doel te bereiken.

Gewoon weer racen

De zaak rond Mollie en Julia doet natuurlijk niets af aan de fans die daadwerkelijk te maken kregen met fysiek, verbaal of seksueel misbruik tijdens de Grand Prix. Het zet echter wel de nodige vraagtekens bij de vele onbevestigde berichten en geruchten.

Het is te hopen dat beide soorten incidenten in de toekomst niet meer zullen voorkomen, en we ons gewoon weer op het racen kunnen richten.

Formule 1
  • Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team