David Coulthard keert terug op Assen voor Jack's Racing Day-demo

De goedlachse Schot zal weer eens een oude Red Bull mogen uitlaten op het TT Circuit. Met een gillende Renault V8 zal hij ongetwijfeld voor vermaak gaan zorgen.

David Coulthard keert terug op Assen voor Jack's Racing Day-demo

Over drie weken is het alweer tijd voor één van de meest diverse en toegankelijke race evenementen van Nederland: de Jack's Racing Day. Zoals altijd is er van alles te zien: van superbike tot superkart en van historische GT's tot oude formulewagens.

Voor een echte publiekstrekker is de organisatie wederom een samenwerking aangegaan met Red Bull Racing. De dertienvoudig Grand Prix-winnaar en Viaplay-analist zal met de titelwinnende Red Bull RB7 uit 2011 enkele demo's gaan geven.

Negen jaar afwezigheid

Het is voor Coulthard de tweede keer dat hij het bekende Drentse circuit onveilig mag maken. In 2013 was het met dezelfde auto aanwezig als onderdeel van de Red Bull Show Run.

Naast burnouts en flyby's op het circuit knalde de Schot nog even langs de grachten van de stad. In de jaren daarna werd het stokje overgenomen door Sebastien Buemi, Jean-Eric Vergne en uiteraard Max Verstappen. Bijna tien jaar later is DC dan toch terug.

Maxx Formula

De ex-Daniel Ricciardo Toro Rosso STR8

Naast de Red Bull van Coulthard zijn er nog veel meer F1-bolides te bewonderen tijdens de Jack's Racing Day. Onder de vlag van de toepasselijk genaamde MAXX Formula (een BOSS GP-kloon) komen er verschillende oudere chassis in actie. Zo kun je genieten van nog twee smalle V8-wagens: een Toro Rosso STR8 (ex-Daniel Ricciardo) en een Williams FW33 (ex-Rubens Barrichello).

Gelukkig is er ook nog V10-geweld aanwezig in de vorm van een Jaguar R5 (ex-Mark Webber), Arrows A22 (ex-Jos Verstappen) en een Tyrrell 021 (ek-Ukyo Katayama). Vreemde eend in de bijt is de ex-Takuma Sato Super Aguri SA06: de originele Honda V8 is namelijk vervangen door een Cosworth V10.

Op 5, 6 en 7 augustus kun je meegenieten van al dat moois. De toegang tot de tribunes is gratis op de zaterdag en zondag. Wil je alles in detail bekijken in de paddock, dan moet je minimaal €10 neertellen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Maxx Formula