Verstappen ziet F1-toekomst voor Nyck de Vries: 'Nyck hoort zeker in het huidige veld thuis'

Nu Sebastian Vettel zijn helm aan de wilgen hangt is het silly season officieel begonnen. Regerend wereldkampioen Max Verstappen denkt dat Formule E kampioen Nyck de Vries een goed kans kan maken om het stoeltje bij Aston Martin over te nemen.

Verstappen ziet F1-toekomst voor Nyck de Vries: 'Nyck hoort zeker in het huidige veld thuis'

Vettel's pensioen laat een groot gat achter op de huidige rijdersmarkt. Het team van Aston Martin heeft immers geen opleidingsprogramma, en de pool met nieuwe F1-talenten is zo goed als opgedroogd.

Naast vaste reserve Nico Hülkenberg en Vettel's favoriet Mick Schumacher zijn er geen duidelijke kandidaten om Lance Stroll gezelschap te houden. Een outsider voor de positie is regerende Formule E wereldkampioen Nyck de Vries.

Niet zomaar meerijden

De inmiddels alweer 27-jarige Fries mocht dit seizoen al twee keer uitkomen tijdens vrije trainingen als 'young driver', waarbij hij de Williams van Alex Albon en de Mercedes van Lewis Hamilton onder zijn kont kreeg. In beide gevallen maakte De Vries een goede indruk.

Voor Motorsport.com was dat de reden om de vraag of Nyck klaar is voor de F1 voor te leggen aan Max Verstappen. De kampioenschapsleider erkent dat De Vries op de huidige grid past, maar weet dat hij niet zomaar in de achterhoede mee wil rijden:

"Dat is altijd een beetje moeilijk te zeggen. Maar als je kijkt naar het huidige veld, dan denk ik dat Nyck daar zeker in thuis kan horen. Het ligt ook aan andere dingen inderdaad. Uiteindelijk wil je wel competitief zijn. Alleen maar meerijden, dat wil Nyck zelf natuurlijk ook niet."

Goede banden

Echt harde uitspraken wilde Max uiteraard niet doen. Hij weet immers niet wat er achter de schermen speelt bij het team van Lawrence Stroll. De contacten tussen Aston Martin en De Vries zijn echter goed: de Nederlander staat op de reservelijst voor de races waar Nico Hülkenberg niet bij kan zijn.

Bovendien kan Nyck de banden tussen AMR en Mercedes aanhalen. Toto Wolff wil hem immers met alle geweld de Formule 1 in krijgen. Andere kapers op de kust, zoals bijvoorbeeld F2-kampioen Oscar Piastri, hebben die luxe niet.

Volgens Verstappen is het echter vooral belangrijk hoe goed de nieuwe coureur het met zoonlief Lance zal kunnen vinden:

"En uiteindelijk gaat het er natuurlijk vooral om wat ze bij het team willen. Ik kan wel dingen roepen, maar de mensen bij Aston Martin moeten de beslissing uiteindelijk nemen en zij moeten ook kijken wat goed met Lance [Stroll] overweg gaat."

Formule 1
  • Mercedes, Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team