Nyck de Vries vervangt Lewis Hamilton bij FP1 Frankrijk

Komend weekend zullen we wederom twee Nederlands op de baan zien tijdens een vrije training. Als onderdeel van de verplichte young driver tests zal Nyck de Vries uitkomen voor Mercedes op Paul Ricard.

Nyck de Vries vervangt Lewis Hamilton voor FP1 Frankrijk

Na bijna drie jaar in de Formule lijkt Nyck de Vries eindelijk een beetje door te breken in de koningsklasse van de autosport. In Barcelona maakte hij zijn F1-debuut door de eerste vrije training af te werken met de Williams van Alex Albon. De Fries maakte meteen indruk door na slechts een enkele sessie al een tiende sneller te zijn dan de veel meer ervaren Nicholas Latifi. Het optreden voor Williams leek echter een eenmalige oefening te zijn.

De Vries in de Mercedes

Met dank aan Mercedes is De Vries dit weekend echter terug in de F1-paddock. Nyck op dit moment uit voor het binnenkort opgedoekte FE-team van het merk van de ster, en is nog altijd één van de reserves voor het Formule 1 team.

Op Paul Ricard krijgt hij de Mercedes W13 van niemand minder dan Lewis Hamilton onder zijn kont. De run is niet zomaar een cadeautje van ome Toto: de FIA heeft immers verplicht gesteld dat iedere coureur zijn auto minimaal één keer per seizoen uitleent aan een jong talent. .

Geen zekerheid voor de toekomst

Zijn tweede optreden tijdens een Grand Prix weekend zegt dus helaas akelig weinig over zijn toekomst binnen de sport. Zijn prestaties ten opzichte van King Latifi brengen hem uiteraard in verbinding met het team van Williams, maar ook Alpine-junior en regerend F2-kampioen Oscar Piastri ligt op de loer voor dat stoeltje. De invloed van Mercedes als motorleverancier kan echter doorslaggevend zijn.

Formule 1
  • Mercedes-Benz, ProShots SIPA USA