OFFICIEEL. Nyck de Vries naar Mercedes Formule E

De Formule E krijgt volgend jaar extra Nederlandse inbreng: naast Robin Frijns (Audi) neemt het nieuwe Mercedes-team ook een 'Ollander mee, en niet zomaar een: Nyck de Vries, de huidige leider in de Formule 2, verkast naar het Duitse team.

Nyck de Vries

Bij het Mercedes-Benz EQ Formula E team wordt De Vries teamgenoot van Stoffel Vandoorne, waarmee de beste Nederlands-Belgische lineup sinds Jan Lammers en Thierry Boutsen is geboren. 

De keuze voor De Vries is een logische: hij rijdt al voor Mercedes in de simulator, en testte reeds een Formule E-bolide. Daarnaast bewijst zijn leidende positie in de F2 wel dat Nyck geen koekenbakker is, en over de juiste capaciteiten beschikt. In november gaat het nieuwe seizoen (19-20) van start. Zin an!

[UPDATE 16:30] De presentatie is officieel gebeurd. Rijders voor Mercedes-Benz EQ Formula E zijn Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries. De voertaal in de paddock kan dus Nederlands worden, maar voorlopig houdt het duo het nog bij Engels, voor de media: 

  • Stoffel Vandoorne: “I am looking forward to seeing what we can achieve as a team. The potential is huge, and I simply can’t wait to get started.
  • Nyck de Vries: “I’m hoping to learn a lot from Stoffel so that, together, we can get the best possible result for the team

[Onze eerdere berichtgeving hieronder]
Om 16:00 uur volgt de officiële presentatie, maar er zoemen al geruchten. Geruchten die worden gevoed door onderstaande post van De Vries op zijn Instagram Stories:

Gecombineerd met onderstaande teaser van Mercedes valt er weinig meer in twijfel te trekken (zeker omdat de wegen van Pascal Wehrlein en Mercedes scheiden), maar toch checkten we het even bij onze bronnen in het wereldje. En deze bevestigen: Nyck de Vries (Mercedes) gaat volgend jaar de strijd aan met racewinnaar Robin Frijns (Envision Virgin Audi). Grappig feitje: De Vries testte eerder dit jaar in Marrakech nog voor Envision Virgin Racing.