Verstappen pragmatisch na kwalificatie Hongarije: 'We moeten geduld hebben.'

Max Verstappen likt zijn wonden na het drama van Q3 in Hongarije. De kampioenschapsleider start morgen vanaf een teleurstellende P10. Volgens Max is de inhaalrace die hem te wachten staat een kwestie van geduld.

Verstappen pragmatisch na kwalificatie Hongarije: 'We moeten geduld hebben.'

Het leek allemaal zo goed te gaan voor Max Verstappen tijdens de kwalificatie op de Hungaroring. Tegen de voorspellingen in leek de Red Bull-kopman de op de vrijdag zo snelle Ferrari's te snel af te zijn. Na een lockup op gebruikte banden zat hij na de eerste run in Q3 echter in de achterhoede.

Max kreeg echter geen kans om die fout goed te maken: bij het starten van zijn tweede run meldde de Nederlander een gebrek aan vermogen. Ondanks resetpogingen werd het probleem niet verholpen, waardoor Verstappen afzakte naar P10, net vóór ploeterende teamgenoot Sergio Perez.

Verrassend snel

Tegenover de microfoon van Formula 1's Lawrence Barretto was Verstappen opvallend ontspannen. De snelheid van de RB18 ten opzichte van Ferrari was een welkome verrassing voor hem. De motorproblemen waren dat uiteraard niet, zeker omdat de oorzaak nog altijd niet bekend is:

"Ik denk dat we wat aanpassingen gedaan hebben die heel positief waren. Een hoop jongens hier en in de fabriek hebben veel zaken geanalyseerd. Het was veelbelovend en erg goed. [De auto] was een stuk beter te rijden vandaag, maar we konden het niet echt laten zien in Q3 vanwege het vermogensprobleem. Ik weet nog steeds niet echt wat het is. Ik moet met het team praten, maar ik hoop natuurlijk dat het allemaal te repareren is."

Geduld hebben

Op de smalle en krappe Hungaroring zal het een flinke uitdaging worden voor Verstappen om de verloren plekken goed te maken. Max roept dan ook op tot rust op de zondag. Overhaaste inhaalacties met alle gevolgen van dien zullen hem immers niet helpen in het kampioenschap:

"De baan zal vrij gelijk zijn [aan vandaag] wat betreft de temperatuur. Ik weet dat het op deze baan heel erg moeilijk is om in te halen, dus we moeten ook geduld hebben. Maar er kan van alles gebeuren. Ik denk dat dit jaar duidelijk geworden is dat er van alles kan gebeuren, zelfs op de zondag. Dus we moeten gewoon geduldig zijn."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool