Sainz komt op voor Leclerc: 'Max gaat ook zo'n fout maken' 

Carlos leeft mee met zijn teamgenoot na het drama van Paul Ricard. De fout van Leclerc is hem volgens de Spanjaard echter niet helemaal aan te rekenen. Sainz is er zeker van dat Max Verstappen eenzelfde slippertje zal gaan maken.

Sainz komt op voor Leclerc: 'Max gaat ook zo'n fout maken' 

De kostbare fout van Charles Leclerc in Frankrijk houdt de gemoederen nog altijd bezig in de paddock. De crash op ronde 18 zou immers zomaar een bepalend moment kunnen zijn in het kampioenschap.

Met 63 punten achterstand en tien races te gaan zal Leclerc er een hele kluif aan hebben om Max Verstappen te verslaan. Naar eigen zeggen verdient Charles de titel dan ook niet, gezien zijn grote fouten op Paul Ricard en Imola.

Volgas pushen

Teamgenoot Carlos Sainz wil echter niets weten van de suggesties dat Leclerc simpelweg teveel fouten maakt om mee te kunnen strijden voor de titel. De Spanjaard heeft alle begrip voor Charles, aangezien het motto bij Ferrari 'altijd volgas' is. Door de risico's die er vooraan het veld genomen worden is het volgens Carlos geen verrassing dat er een keer een fout gemaakt wordt:

"Het is een lastige bocht. We zijn in die bocht het hele weekend heel snel geweest als team, het is waar we erg sterk waren. Ik denk dat we aan de kop van het veld dit jaar volgas pushen, en we niets laten liggen, en fouten zoals dat kunnen gebeuren want we pushen echt volgas aan de kop van het veld."

'Max gaat het ook doen'

Gezien het hoge niveau waarop de toppers presteren en de hoeveelheid risico die ze nemen, ziet Sainz geen reden waarom Max Verstappen niet eenzelfde fout zal gaan maken. De Nederlander heeft tot nu toe - afgezien van de korte grindbak-excursie in Spanje - geen grote steken laten vallen. Dat is volgens Carlos echter een kwestie van tijd:

"Het is gestoord hoeveel risico we nemen [en] hoeveel we pushen, en ik heb al een fout gemaakt in een race. Charles heeft er vandaag één gemaakt. Max zal er uiteindelijk één maken, dus het kan gebeuren."

Formule 1
  • Scuderia Ferrari