Hamilton: 'Verstappen zal het vanaf nu makkelijk hebben in de titelstrijd' 

De crash van Leclerc op Paul Ricard heeft Max Verstappen volgens Lewis een comfortabele voorsprong gegeven. De zevenvoudig wereldkampioen voorspelt dat de Nederlander rustig naar de titel zal kunnen rijden.

Hamilton: 'Verstappen zal het vanaf nu makkelijk hebben in de titelstrijd' 

Het slippertje van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Frankrijk zou zomaar het bepalende moment van dit kampioenschap kunnen zijn.

Net zoals bij Singapore 2017 en Hockenheim 2018 lijkt Ferrari met een razendsnelle auto door een rijdersfout naast de titel te gaan grijpen. Volgens de man die destijds de Scuderia op zijn plek zette kan Max Verstappen immers zonder al teveel problemen naar de titel cruisen.

Niveau behouden

Sir Lewis Hamilton weet als geen ander hoe moeilijk het is om consistent te blijven op zo'n hoog niveau. Hij zag immers met eigen ogen in 2017 en 2018 hoe Ferrari als een kaartenhuis ineen zakte ondanks een duidelijk snelheidsvoordeel.

Fouten in de cockpit en aan de pitmuur waren destijds genoeg om de titel te verspelen. Hamilton leeft dit jaar echter mee met Ferrari:

"Ik leef mee met Charles, die het geweldig gedaan heeft, net zoals Carlos. Het is echter makkelijk om die pace te hebben en die prestaties en het te behouden. Het is een moeilijke taak en ik leef mee met het hele team want ik weet hoe dat kan voelen. Maar ze zijn een geweldig team, en ze zullen de kop ophouden."

Enorm gat

Vanwege de uitvaller van Leclerc heeft zijn rivaal Max Verstappen opeens een vrij comfortabele voorsprong in het kampioenschap. Met 63 punten voordeel ten opzichte van de Monegask en nog tien races te gaan ziet het goed uit voor de Nederlander. Hamilton voorziet dan ook dat Max zonder al teveel problemen naar de titel zal kunnen rollen:

"[Verstappen] heeft een enorm gat met Leclerc op dit punt in het seizoen. Dus dat is best rustig vaarwater in die ruimte, eigenlijk. Maar er kan nog steeds een hoop mis gaan in de toekomst dus ik zou ze gewoon adviseren om gewoon te blijven pushen."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Formula 1, Scuderia Ferrari, Red Bull Content Pool