Verstappen geeft toe: 'Gat met Leclerc is veel groter dan het zou moeten zijn' 

De crash van Leclerc voelt voor Verstappen als een cadeautje. Gezien het snelheidsvoordeel van Ferrari had het gat tussen hem en de Ferrari-kopman veel kleiner moeten zijn. In Hongarije krijgt de Scuderia volgens Max terug kunnen slaan.

Verstappen geeft toe: 'Gat met Leclerc is veel groter dan het zou moeten zijn' 

Het leek er in Frankrijk even op dat Charles Leclerc zonder al teveel problemen naar de overwinning zou rijden. Ondanks een korte aanval van Max Verstappen in de openingsfase had de Monegask de race onder controle, tot ronde 18. Op versleten mediums verloor Charles de achterkant en parkeerde hij zijn Fezza in de muur.

Groter dan zou moeten

Zonder zijn grote rivaal - en met dank aan een motorpenalty voor Carlos Sainz - kon Verstappen onbedreigd het hoogste treetje van het podium veroveren op Paul Ricard. Dat leverde hem uiteindelijk 63 punten voorsprong ten opzichte van Leclerc op. Volgens Max is dat echter vooral te wijten aan de pech van Ferrari, aangezien de Scuderia nog steeds de snellere auto heeft:

"Natuurlijk is het een geweldige voorsprong maar er kunnen veel dingen gebeuren en ik wil gewoon gefocust blijven. We hebben een hoop meer goede resultaten nodig, veel meer snelheid over één ronde. We zullen eraan werken."

"Het is belangrijk om altijd punten te scoren, zelfs op een slechte dag, die we hadden in Oostenrijk. Natuurlijk is de voorsprong die we hebben geweldig, maar het is waarschijnlijk groter dan wat het had moeten zijn als je kijkt naar de prestatieniveaus tussen de twee auto's."

Hongarije

Met de krappe Hungaroring in het vooruitzicht verwacht Verstappen dat de Scuderia hard terug zal slaan. De doorgaans betere tractie en superieure balans in langzame bochten zal Ferrari daar tot een geduchte tegenstander maken.

Max denkt dan ook al aan het maximaliseren van zijn resultaten. Het is geen noodzaak om te winnen in Budapest:

"De volgende race is Budapest, en ik denk dat het daar meer een strijd wordt voor ons. Ik denk dat Ferrari [daar] heel erg snel zal zijn. Het draait allemaal om punten scoren elke race, zelfs als het niet jouw race is."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool