Hoop op zege vervlogen voor Hamilton: 'Die Red Bull is onverslaanbaar'

Sir Lewis ziet geen realistische kans om in 2022 nog een overwinning te pakken. De auto van Red Bull is volgens de Brit simpelweg té dominant.

Hoop op zege vervlogen voor Hamilton: 'Die Red Bull is onverslaanbaar'

Lewis Hamilton is een man van records. Met onder andere zeven titels, 103 overwinningen, 188 podiums en 103 pole positions staat hij bovenaan bij bijna alle belangrijke lijstjes in de Formule 1. Één van die records wordt dit seizoen echter bedreigd.

Sinds zijn debuut voor McLaren in 2007 heeft de Brit elk seizoen minimaal één race gewonnen. Nu Mercedes met afstand het derde snelste team is lijkt er na 15 jaar eindelijk een einde te komen aan de reeks zeges voor Sir Lewis.

Felipe Massa, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen, China 2007.

Té dominant

Ondanks zijn nieuwe hobby als vechtersbaas in het middenveld hield Hamilton nog altijd goede hoop op een overwinning in 2022. Na zijn inhaalrace op Monza was Lewis echter bijzonder realistisch in het persvierkantje. 'Die Red Bull' is volgens de Brit te dominant om te verslaan. Nu Mercedes geen updates meer gepland heeft zal daar bovendien geen verandering in komen:

"We moeten realistisch zijn, die Red Bull is bijna onverslaanbaar. Het zal een hoop vragen om die auto te verslaan. Qua prestaties liggen ze compleet voor op iedereen. We hebben ze niet bijgehaald, we hebben geen updates gepland om ze in te halen."

Relaxte Verstappen

De extreme dominantie van 'die Red Bull' bestuurd door 'that guy' had volgens Lewis misschien wel doorbroken kunnen worden op de Hungaroring, toen hij in de tweede stint van de race de pace van Verstappen kortstondig kon matchen.

Hamilton is er echter van overtuigd dat Max bijzonder weinig moeite hoeft te doen aan de kop van het veld, waardoor de werkelijke pace van de RB18 verhuld wordt. Met een flinke dosis geluk kan die overwinning er misschien toch komen:

"En het gaat wat geluk voor ons vergen [om ze te verslaan]. Het is niet onmogelijk, want we hadden ze misschien kunnen verslaan in Budapest. Maar hij [Verstappen] is meestal vrij relaxt aan de kop, dus je weet nooit wat hun echte pace is. Dus we zullen zien.'

Formule 1
  • ProShots / Panoramic