Hamilton over Alonso-incident: 'Ik brak bijna mijn rug'

Volgens Lewis waren de gevolgen van zijn clash met Fernando Alonso veel serieuzer dan ze leken. De zevenvoudig wereldkampioen is dolblij dat hij het incident overleefd heeft.

Hamilton over Alonso-incident: 'Ik brak bijna mijn rug'

De spectaculaire clash tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso op de openingsronde op Spa heeft voor de nodige controverse gezorgd. Het commentaar van Fernando op de overhaaste inhaalactie van zijn oude teamgenoot en rivaal leverde bij Sir Lewis al de nodige verontwaardiging op, maar de zevenvoudig wereldkampioen blijkt meer dan alleen emotionele schade opgelopen te hebben.

'Dankbaar dat ik leef'

Tegenover RaceFans verklaarde Hamilton dat hij dankbaar was dat hij het incident kon overleven. De klap die hij meemaakte was volgens Lewis immers zo hard dat hij bijna zijn rug gebroken had:

"Ik brak bijna mijn rug toen ik neerkwam dus het was een flinke klap. Ik weet zeker dat ik morgen beurs zal zijn. Ik weet nog dat ik gewoon naar de grond keek, dus dat was best hoog. Ik ben zo dankbaar dat ik nog steeds leef en in goede vorm ben."

Bijna-blessure

Ondanks zijn bijna-rugproblemen kon Hamilton zonder enige problemen uit zijn auto klimmen, de rokende motor blussen en via een lange grindweg teruglopen naar de pits. De medical car hoefde daarbij helemaal niet ingezet te worden.

Lewis vond het zelfs niet nodig om de medical center te bezoeken, ondanks het feit dat de G-meter in zijn Mercedes afgegaan was. De FIA gaf hem uiteindelijk een officiรซle waarschuwing voor het omzeilen van de procedures. Gelukkig viel het allemaal reuze mee met de verwondingen van de vice-kampioen van 2021.

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA