Hamilton wil niet met Alonso praten na Spa: 'Niet na wat hij gezegd heeft'

De vice-kampioen van 2021 heeft toegegeven dat hij fout zat op de openingsronde op Spa. Vanwege het taalgebruik van Fernando Alonso op de boordradio wil Sir Lewis het incident echter verder niet bespreken.

Hamilton wil niet met Alonso praten na Spa: 'Niet na wat hij gezegd heeft'

Lewis Hamilton's race op Spa kwam tot een bijzonder vroegtijdig einde toen hij een inhaalactie op Fernando Alonso compleet verkeerd inschatte. Bij Les Combes stuurde hij te hard in terwijl hij de Alpine van Fernando Alonso via de buitenkant wilde pakken.

Na wiel tot wiel contact en een korte vlucht liep de wagen van Lewis meteen terminale schade op. Fernando was meteen na het incident woedend over de boordradio en noemde zijn oude aartsrivaal een idioot die alleen van de eerste rij kan starten.

Schuldbewust

Na de race was Lewis in het persvierkantje opvallend schuldbewust. Hij gaf vrijwel meteen toe dat de crash aan hem te wijten was: hij had Alonso naar eigen zeggen simpelweg niet gezien:

"[Het was] zeker mijn schuld. Dus het is jammer. Ik bedoel, het is racen, ik gaf alles. Ik probeerde in te halen aan de buitenkant bij het ingaan van bocht vijf. [Ik] liet gewoon niet echt genoeg ruimte en ik betaalde daar de prijs voor. Het was niet doelbewust, het gebeurde gewoon. [Alonso] zat in mijn blinde hoek en ik gaf hem niet genoeg ruimte."

Geen gesprek met beledigende Alonso

Sir Lewis had dus geen probleem met het incident, maar wél met de harde uitspraken van Fernando Alonso. In één van zijn meest tegenstrijdige uitspraken ooit realiseerde hij zich dat Alonso het waarschijnlijk niet zo bedoelde, maar nam hij het toch zó serieus dat hij niet met de Spanjaard wilde praten:

"Ik heb er niet echt een reactie op. Ik weet dat dingen zo voelen in het heetst van de strijd. Maar het is op een bepaalde manier leuk om te weten wat hij van me vindt, beter dat het openbaar is, hoe hij zich voelt. Zoals ik zei, het was niet bewust en ik neem er de verantwoordelijkheid voor. Dat is wat volwassenen doen.

"Ik bedoel, ik zou [het uitgepraat hebben], tot ik hoorde wat hij gezegd heeft."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA