Lewis Hamilton: 'Dit voelt als een trap in het kruis'

De zevenvoudig wereldkampioen was akelig verrast na de kwalificatie op Spa. Ondanks de veelbesproken update konden hij en Mercedes totaal geen vuist maken. In plaats van te vechten voor pole eindigde Hamilton de sessie op bijna twee seconden van aartsrivaal Max Verstappen.

Lewis Hamilton: 'Dit voelt als een trap in het kruis'

In de aanloop naar de Grand Prix van België waren de berichten vanuit het kamp van Mercedes positief. Met name Lewis Hamilton bracht opbeurende uitspraken naar buiten. De Brit meende dat de race zijn beste kans is om een overwinning te pakken dit jaar.

Na vijf opeenvolgende podiums lijken Lewis en Mercedes op Spa echter weer terug bij af. De anti-porpoising maatregelen die dit weekend op aanraden van Mercedes ingevoerd zijn lijken een averechts effect te hebben gehad bij het team. Na de kwalificatie was Hamilton dan ook stomverbaasd toen hij het gat naar aartsrivaal Max Verstappen te horen kreeg. Hamilton kwalificeerde zich als zevende, maar mag dankzij de enorme batterij penalties als vierde starten.

Trap in het kruis

In het persvierkantje uitte Sir Lewis zijn verbazing en frustratie tegenover de microfoon van F1's Lawrence Barretto. Hamilton kon het niet geloven dat Mercedes na de zomerstop dieper gezakt is dan ooit tevoren:

"Ik had niet verwacht bijna twee seconden achter te staan dit weekend. We hebben hard gewerkt in de simulator, we hebben hard gewerkt, hard getraind, hard gewerkt om verbeteringen door te voeren aan de auto. En om dan verder weg te zijn [van de pole] dan ooit tevoren is zeker een trap in het kruis."

"Maar we staan weer op, we blijven vechten. Ik hoop dat onze race pace een beetje beter zal zijn dan dit vandaag. Maar het is zeker moeilijk te slikken. We hebben het alles gegeven maar we gaan niet sneller."

Top vijf of erger

Op de vraag wat het plan voor de Grand Prix is antwoordde Lewis ietwat verslagen. Volgens de vice-kampioen van 2021 is een top vijf finish het best mogelijke resultaat voor het team. De met retro-nummers versierde W13 is naar zijn mening zelfs voor dat doel niet snel genoeg:

"Ik weet het niet. Als we in de top vijf kunnen blijven dan zou dat mooi zijn, maar de auto zit niet echt op op top vijf-snelheid dit weekend. We moeten gewoon op de baan blijven en kijken waar we terechtkomen."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team