Las Vegas toont eerste beelden F1 Grand Prix betonbak

De organisatie van het zoveelste stratencircuitcircus heeft een tipje van de sluier gelicht van het ongeïnspireerde rondje langs The Strip. De enorme betonvlakte echter doet weinig om de race te promoten.

Las Vegas toon eerste beelden F1 Grand Prix betonbak

Aan het einde van volgend seizoen vliegt de F1 naar Las Vegas voor een serie promofilmpjes, livestreams en een muziekfestival. Toevallig is er dat weekend ook nog een race, die plaats zal vinden op de wereldberoemde Strip van de gokstad.

Veel verder dan het integreren van de iconische straat en andere belangrijke heeft de organisatie echter niet gedacht. De layout van het circuit is ondergeschikt aan het tentoonstellen van de diverse hotels, casino's en andere attracties.

Uitgestrekte vlakte

Het volledige ongeïnspireerde circuit heeft de PR-afdeling van de race echter niet tegengehouden. Op de officiële Twitter-account toont de organisatie namelijk trots de eerste beelden van de werkzaamheden aan de baan. In het volle zonlicht is goed te zien hoe uitgestrekt, vlak en zielloos het omliggende terrein is.

Eerste nachtrace

Gelukkig voor Vegas zal de Grand Prix de eerste echte nachtrace worden. Door de duisternis en de vele lampen op het circuit zal het er ongetwijfeld een stuk glamoureuzer uit gaan zien.

Uiteindelijk is het immers niet relevant waar die twintig autootjes rijden. Het draait onder de vleugels van Liberty Media immers allemaal om de locatie, de ervaring en de mogelijkheid om schrikbarend dure tickets te kunnen verkopen. God bless America.

Formule 1
  • F1 Las Vegas Grand Prix