M Performance maakt Civic Type R van je BMW M2

De bruut aangezette vormen van de nieuwe M2 zijn vergeleken met die van de rest van het gamma nog wel te pruimen, maar met het M Performance Pack gaan de Duitsers veel te ver. De opgeplakte spoilers, vleugels en kieuwen geven de Bimmer een hoog Honda Civic Type R-gehalte.

M Performance maakt Civic Type R van je BMW M2

Het is de laatste jaren een hard gelag als er BMW-bloed door je aderen stroomt. Het merk lijkt met een serieuze identiteitscrisis te kampen, waardoor er haast geen duidelijk lijn gevonden kan worden in het modellengamma.

Behalve dan de overdreven lijnen die resulteerden in afgrijselijke ontwerpen zoals de M4, iX, 2 AT, XM en de nieuwe 7-serie. Het gebruik van enorme grilles en onsamenhangende, extreem drukke designs is een doorn in het oog voor elke goedgeaarde Bimmer-fan.

Duplo-design

De verwachtingen van het merk uit Beieren zijn inmiddels zo laag dat de nieuwe M2 op enkele positieve reacties kon rekenen. BMW nam de chaotische lijnvoering van de reguliere 2-serie Coupe en schroefde daar een set enorme vierkante bumpers en wielkasten aan vast. Het resultaat was niet bepaald mooi te noemen, maar zeker doelgericht en agressief. Met het M Performance Pack doet BMW echter nog een paar flinke scheppen bovenop het ruwe Duplo-design.

M2 M Performance

Instagrammer wilcoblok wist een paar officieel uitziende beelden van de M2 Performance te bemachtigen en met de wereld te delen. De vreemde bestickering lijkt er echter op te wijzen dat het om een concept gaat. Althans, dat hopen we. De zebra-strepen en het M2-logo op de motorkap geven namelijk een naar Need For Speed-gevoeld.

Civic Type R

De inspiratiebron voor de M2 Performance?

Afgezien van de kleuren wordt de M2P gekenmerkt door grote zwarte vlakken op de voorbumper, wielkasten en achterbumper. Het doet allemaal wat opgeplakt aan. De dubbele zwarte spoilers op het dak en de kofferbak zijn waarschijnlijk een verwijzing naar de klassieke 3.0 CSL, maar doen in combinatie met alle andere vlakken en kieuwen vooral denken aan de hopeloos overgestileerde Honda Civic Type R. De vier centraal geplaatste M3/M4 Performance-achtige uitlaten maken de controversiële staart van de M2 bovendien nog net even iets lelijker.

De auto uitvoeren in een minder sprekende kleur zal waarschijnlijk helpen op de oogverblindende lelijkheid van de M2 te verhullen, maar daar heb je zo'n auto eigenlijk ook niet voor. De tijd zal het leren of de beelden van wilcoblok overeenkomen met de werkelijkheid, maar gezien BMW's reputatie zou het ons niets verbazen.

Nieuws
  • BMW M / wilcoblok via Instagram