Prachtvideo: rondje Zandvoort met een Ferrari 246 F1

Kwaliteitsyoutuber Robbert Alblas weet wel raad met een onboard camera. In oogverblindende kwaliteit krijgen we precies te zien hoe het eraan toe gaat achter het stuur van een ouderwetse Ferrari F1-machine.

Prachtvideo: rondje Zandvoort met een Ferrari 246 F1

De Formule 1 van de jaren '50 voelt tegenwoordig als een compleet andere wereld. Motoren voorin, géén gordels, smalle, geprofileerde bandjes en de stoel recht boven de versnellingsbak zorgden ervoor dat de machines uit die tijd er compleet anders uitzien.

Het is dan ook moeilijk voor te stellen hoe het destijds in zijn werk ging. Dankzij Robbert Alblas hebben we echter beeldschone impressie van het leven aan boord van een klassieke F1-wagen.

Met een perfecte camerapositie en prachtige kwaliteit neemt Alblas ons mee aan boord van een Ferrari 246 F1 uit 1958, de laatste F1-bolide met de motor voorin die een titel wist te pakken. Door de eerlijkheid van Cooper's Stirling Moss tegenover de stewards behield Ferrari's Mike Hawthorn uiteindelijk een voorsprong van één puntje.

Met een 280 pk 2,4 liter V6 had de 246 meer dan genoeg vermogen, maar de lichte gebalanceerde middenmotor Coopers waren vaak toch te sterk. Het geluid van de Ferrari was echter niet te verslaan. Kijk en geniet!

Cargasm
  • Robbert Alblas
  • Robbert Alblas