Sebastian Vettel kocht eigen sidepod terug op veiling

Bij de Autosport Awards maakte Seb zich druk om hele andere dingen. De voormalig F1-coureur zat namelijk midden in de jacht op een onderdeel van een van zijn eigen auto's!

Sebastian Vettel kocht eigen sidepod terug op veiling

Bij de jaarlijkse Autosport Awards ontving viervoudig wereldkampioen en recente pensionado Sebastian Vettel de Greg Grant Lifetime Achievement Award als bekroning van zijn veelbewogen carriere in de Formule 1. De Duitser kwam in een net pak opdraven om de beker in ontvangst te nemen. Op het podium bleek hij echter vooral met andere dingen bezig te zijn.

Seb's sidepod

Seb zat namelijk midden in een online veiling voor een onderdeel van een van zijn eigen auto's. Aston Martin had namelijk zonder zijn medeweten een sidepod van de AMR21 te koop gezet. Vettel wilde het onderdeel graag voor zijn uitgebreide historische F1-collectie en was dus gedwongen om mee te bieden op de veiling. Tijdens de ceremonie vroeg hij zich dan ook hardop af hoe het ervoor stond:

"Ik ben aan het proberen mijn sidepod terug te kopen. Hoe laat is het? Oh nee, het is na elven. Heb ik de sidepod gekregen? Kan ik...? Ik heb geboden...ik heb er een bod op geplaatst. Het team heeft me niet verteld dat ze mijn sidepod te veil hadden gezet, dus ik probeer hem terug te kopen. Ik weet niet zeker of ik hem gekregen heb."

Gelukkige eigenaar

Volgens WTF1 bleek Sebastian uiteindelijk toch wederom de gelukkige eigenaar te zijn van de Aston Martin sidepod. Het onderdeel bracht uiteindelijk 2.555 pond op (€2962), een schijntje voor de goed vermogende Duitser.

Het is niet bekend waar de sidepod precies terecht zal komen. Wellicht krijgt het ding een mooi plekje naast de door Red Bull gegeven endplate en de Williams FW14B van Nigel Mansell.

Formule 1
  • BrunoPress