Max Verstappen's Honda Civic Type R kan alweer van jou zijn

De ex van Max staat na een klein jaartje alweer te veil. De parelmoerwitte super-hatch is compleet met meerdere handtekeningen van de tweevoudig wereldkampioen.

Max Verstappen's Honda Civic Type R kan alweer van jou zijn

Als F1-coureur heb je natuurlijk als de beste auto van de zaak ter wereld, maar ook naast het circuit hoef je je vaak niet te vervelen. Bij Mercedes, Ferrari en Aston Martin heb je bijvoorbeeld de keuze uit een smakelijk wagenpark. Dat is lekker voor jou, en mooie promotie voor het merk.

Bij een priveteam als Red Bull ligt het echter een beetje anders. Je kunt immers moeilijk in een blikje rond gaan tuffen. Vorig jaar kreeg Max Verstappen daarom een gebruikte Honda Civic Type R onder zijn kont.

Liefdadigheidsveiling

Verstappen gebruikte de wagen uit 2018 tijdens dat seizoen, maar zette hem in december alweer te koop. Samen met sponsor CarNext veilde Max de Honda om geld op te halen voor Wings, een onderzoeksinstelling naar ruggengraatverwondingen mede opgericht door wijlen Red Bull-opperhoofd Dietrich Mateschitz.

Echte speculant

Een klein jaartje later heeft de winnaar van die veiling zijn aankoop echter alweer aangeboden. De Honda wordt namelijk zonder bodemprijs aangeboden op Catawiki. Zoals het een echte speculant betaamt heeft de huidige eigenaar bijna niet gereden met de Civic. In een jaar tijd is er immers slechts 400 kilometer bij de kilometerstand opgekomen. Het totaal komt nu op 58.423 kilometer.

Verstappen zette de 315 pk sterke superhatch te koop voor 37.000 euro, maar de huidige verkoper heeft andere plannen. De geschatte opbrengst ligt namelijk tussen de 50 en 60.000 euro. In tegenstelling tot de eerste veiling gaat dat bedrag dit keer niet naar het goede doel.

Formule 1
  • Catawiki