Dit is de meest ontspannen PIT-manoeuvre ooit (video)

De Precision Immobilization Technique van de Amerikaanse politie wordt normaal alleen gebruikt in noodsituaties, maar voor deze ruim geproportioneerde pickupbestuurder is het een tweede natuur. Zonder de grip op zijn snacks te verliezen verwees hij zijn medeweggebruiker naar de vangrail.

Dit is de meest ontspannen PIT-manoeuvre ooit (video)

Verkeerssituaties kunnen soms voor grote irritaties zorgen. Sommige mensen gaan zelfs bij het minste of geringste misverstandje compleet door het lint. Een man onderweg bij het kleine stadje Mandeville, Louisiana liet zich echter helemaal niet gek maken door een drammende medeweggebruiker.

Onze chauffeur reed met een gangetje van 75 mijl per uur (120 km/u) op een weg waar 65 (104) toegestaan was en hield daarbij de linkerbaan bezet. De bestuurder van een zwarte Chevy pickup had echter nog meer haast en besloot rechts in te halen. Helaas voor hem ontstond er verderop een groepje, waardoor hij er alsnog niet langs kon.

In plaats van meteen in te voegen bleef de zwarte pickup midden op de weg voor onze druk snackende chauffeur hangen. Na een paar seconden stuurde deze de bestuurder van de zwarte pickup met een vloeiende polsbeweging de muur in, zonder een hapje van zijn versnapering te missen.

De relaxte PIT-expert keek nog even achterom om het resultaat van zijn inspanningen te zien. Stoppen om te helpen zat er echter niet in. Mensen de vangrail in smijten is kennelijk de normaalste zaak van de wereld voor ons sujet. De afgezaagde spreuk 'Only in America' lijkt ons hier wel op zijn plaats.

Algemeen
  • iStock