VIDEO: Red Bull RB7 V8 op Bathurst

Red Bull junior Liam Lawson kreeg de eer om Formule 1 terug te brengen naar het iconische Australische circuit. Met de kampioenswagen van 2011 ging de Nieuw-Zeelander The Mountain te lijf.

VIDEO: Red Bull RB7 V8 op Bathurst

Amerika heeft Indianapolis, Europa heeft Spa Francorchamps en de Nordschleife, en Australië heeft Mount Panorama Bathurst. Het legendarische circuit op 200 kilometer van Sydney is normaal het toneel van harde gevechten tussen brute V8 toerwagens, maar afgelopen weekend werd het opgeschrikt door iets compleet anders. Red Bull junior Liam Lawson kreeg namelijk de kans om de berg te bedwingen in de RB7 demowagen. De run was onderdeel van het voorprogramma van de Bathurst 12 Hour GT3-race.

Tweede keer

Supercars-coureur Craig Lowndes in de MP4-23, Bathurst 2011.

Lawson's run is de tweede keer dat een moderne F1-machine Mount Panorama onveilig heeft gemaakt. Terwijl de RB7 nog druk bezig was de titel te veroveren met Sebastian Vettel stuurde Jenson Button een McLaren MP4-23 uit 2008 over het circuit.

Button nam die run echter iets serieuzer, waardoor er meteen een onofficeel ronderecord genoteerd kon worden. Helaas kreeg Lawson niet die vrijheid, maar zijn optreden leverde alsnog prachtige beelden en geluiden op.

Formule 1
  • Bathurst 12 Hour, Supercars
  • Bathurst 12 Hour