Sergio Perez en Fernando Alonso gaan met Supercars scheuren in Melbourne

Perez en Alonso mogen later vandaag snoepen van de beste racewagens die Australië te bieden heeft. Met dank aan Tickford en Triple Eight Racing kunnen de mannen een paar demorondjes doen in brute Supercars.

Sergio Perez en Fernando Alonso gaan met Supercars scheuren in Melbourne

De Grand Prix in Melbourne was vaak niet bijzonder spannend. De oude layout van het Albert Park semi-stratencircuit bood weinig inhaalmogelijkheden, waardoor de race vaak tijdens de kwalificatie al beslist werd.

Tijdens datzelfde weekend konden racefans echter altijd genieten van een veel vermakelijkere klasse: V8 Supercars. De motoraanduiding is dan wel uit de naam verdwenen, maar de toerwagenklasse draait nog altijd om 650 pk sterke brullende vijfliter achtcilinders en het nodige contact. Perfect kijkvoer dus.

Ford vs Holden

Voor Sergio Perez en Fernando Alonso wordt het deze donderdag echter meer dan alleen kijken. Het duo mag namelijk instappen bij Tickford Racing Ford en Triple Eight Racing Holden om even van het Supercars-gevoel te proeven.

Perez zal het stuur overnemen van de door Red Bull-gesponsorde Holden Commodore, terwijl Alonso zich in een door concurrent Castol-kleuren uitgedoste Ford Mustang mag wurmen. Het is het laatste jaar voor deze generatie Supercars. Volgend jaar wordt de Holden vervangen door een Chevrolet Camaro, terwijl de Mustang een uitgebreide opfrisbeurt krijgt.

Revanche

Met de demo komt Alonso eindelijk aan zijn trekken wat betreft Supercars. In 2017 werd hem al een test op Motorland Aragon beloofd met Zak Brown's Bathurst-winnende Commodore uit 2011.

Dat ging destijds echter niet door vanwege een nogal knullige reden: een gebrek aan brandstof. Fernando neemt vandaag revanche door samen met Perez als de eerste F1-coureurs een Supercar te rijden voorafgaand aan een F1-weekend.

Zak Brown's Holden VE Commodore V8 Supercar.

F1 x (V8) Supercar

De run van Perez en Alonso is echter niet de eerste keer dat Supercars en de Formule 1 de banden met elkaar aangehaald hebben. In 2016 reed toenmalig Red Bull-kopman Daniel Ricciardo al enkele demorondjes met de lollige Holden Sandman Supercar. De experimentele twin turbo V6 van die wagen liep echter op niets uit. Het bleef bij een ludieke demowagen.

In 2019 deed hij het bij Renault nog eens dunnetjes over met een rit in Rick Kelly's Nissan Altima, als onderdeel van een promo voor hoofdsponsor Castrol. Uiteraard ging hij ook daar met een brede glimlach in.

Datzelfde jaar nam zijn voormalige teamgenoot Max Verstappen plaats naast zevenvoudig Supercars-kampioen Jamie Whincup in een Holden Commodore. Een ietwat verveelde Verstappen liet zich rondsturen over het Albert Park Circuit. Helaas kreeg hij niet de kans om zelf even flink gas te geven.

Sindsdien bleef het even stil ronde F1 en Supercars, maar met de dubbele demo zet de Formule 1 de klasse weer volledig op de kaart.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Tickford Australia, Supercars
  • Oracle Red Bull Racing