Ferrari geeft hoofd strategie functie elders

De hoofdverantwoordelijke voor de in 2022 vaak bizarre strategie van Ferrari heeft een functie elders gekregen. Iñaki Rueda mag zich dit seizoen vermaken in de fabriek. Strategist Ravin Jain neemt zijn positie aan de pitmuur over.

Ferrari geeft hoofd strategie functie elders

Goed nieuws voor Leclerc, Sainz en alle anderen die Ferrari een warm hart toedragen. Onder leiding van nieuwe teamchef Frédéric Vasseur heeft de Scuderia de eerste structurele verandering doorgevoerd.

Voor dit seizoen is hoofd strategie Iñaki Rueda namelijk gedegradeerd tot een ondersteunende rol vanuit Maranello. De Spanjaard zal zijn directe verantwoordelijkheid voor de strategie van het team dus verliezen. Concullega Ravin Jain neemt zijn taken over.

Rueda's raadsels

In 2022 bouwde Rueda in rap tempo een zeer negatieve reputatie op vanwege zijn bizarre beslissingen. Slecht getimede pitstops, bizarre bandenstrategieën en soms totale inactie zorgden ervoor dat een op snelheid superieur Ferrari te vaak achter het net viste.

De Scuderia leek meer bezig met zichzelf verslaan dan aartsrivaal Red Bull. De softe houding van toenmalige teambaas Mattia Binotto leek de situatie binnen het team niet op te kunnen lossen. Zijn opvolger grijpt echter wel in.

Structurele hervormingen

Het vervangen van Rueda is uiteraard geen magische zet die alles in één keer op zal lossen. De interne structuur van de Scuderia moet immers veel grondiger op de schop. Dat vergt echter tijd. Vasseur heeft de druk op race director Laurent Mekies in ieder geval al verminderd door alle mediataken op zich te nemen.

Mekies zal zich in het vervolg dus beter kunnen concentreren op zijn werkelijke taak. De tijd zal het leren op de wijzigingen aan het personeelsbestand een positieve impact zullen hebben. Aan de auto zal het wederom waarschijnlijk niet liggen.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari