Ocon haalt uit naar Drive To Survive: 'Ik heb dat nooit gezegd!'

Esteban Ocon heeft zich verbaasd over de manier waarop Netflix met de realiteit omgaat in de hitserie Drive To Survive. Zelfs na de hevige kritiek op vorig seizoen zijn de producers hun oude streken kennelijk niet verleerd.

Ocon haalt uit naar Drive To Survive: 'Ik heb dat nooit gezegd!'

De populariteit van F1-docudrama Drive To Survive is een mes dat snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant is het geweldig dat de sport bij een veel breder publiek onder de aandacht komt, maar aan de andere kant krijgt dat grotere publiek maar al te vaak een compleet verkeerde voorstelling van zaken.

De producers van de show hebben immers alle reality TV trucjes uit de kast gehaald in een poging boeiendere verhaallijnen te smeden. Zo is er bijvoorbeeld een deel van de fans dat er nog steeds van overtuigd is dat Carlos Sainz en Lando Norris elkaar niet kunnen luchten of zien.

Weinig veranderd

Met name na het vorige seizoen kreeg Netflix een flinke kritiek te verduren voor de gekunstelde realiteit. Vooral Max Verstappen liet zijn ontevredenheid luidkeels merken, totdat hij zelf een contract tekende met de streamingsdienst. De betrokkenheid van Max en het standpunt van de F1 gaf goede hoop dat de show zich minder met het creëren van soap-verhaallijnen en onzinnig knip en plakwerk bezig zou gaan houden.

Volgens Alpine's Esteban Ocon is er echter weinig veranderd. De Fransman viel het op dat Netflix op zijn radioquotes inzette op momenten waar ze helemaal niet hoorden. De producers lieten het namelijk lijken alsof hij dolblij was met een achtste plek in zijn laatste thuisrace op Paul Ricard:

"Het is een weerspiegeling van de realiteit, maar op een vreemde manier. Ik vind het vreemd waar, bijvoorbeeld, ik als achtste finishte en ik zei 'dit voelt als een overwinning vandaag'. Dat heb ik nooit gezegd! Ik denk dat ik dat waarschijnlijk zei toen we als vijfde eindigden in Oostenrijk of vierde in Japan, maar niet toen ik als achtste finishte in Frankrijk."

'Onderdeel van de show'

Esteban kon het niet waarderen dat de show het deed lijken alsof hij uitzinnig zou worden van de paar kruimels die er met een achtste plek verdiend worden, maar tegelijkertijd had de Fransman er enigszins begrip voor. Ocon schreef de onwaarheden af als 'onderdeel van de show'. Net zoals elke andere coureur concludeerde hij dat de aanwezigheid van Netflix en het bestaan van Drive To Survive uiteindelijk positief is voor de sport. Volgend seizoen zal Alpine immers opnieuw veel te zien zijn:

"Dit soort dingen voelt vreemd. Maar ik denk dat het onderdeel is van de show. We kunnen niet klagen over onze aanwezigheid op zo'n veelbekeken platform. Ik wil het niet laten klinken alsof ik blij ben met P8. Ik wil winnen. Ik wil niet op P8 finishen. Maar het is prima voor dat soort dingen."

"Netflix is veel bij ons geweest dit jaar, ze komen naar veel verschillende evenementen. Dus we zullen waarschijnlijk veel voorkomen het volgende seizoen."

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress