F1 Grands Prix van 2023 streamen met een VPN

Het is weer begonnen; het nieuwe seizoen van de Formule 1 Grand Prix. Elke race is opnieuw spannend en natuurlijk kijken we er weer naar uit wanneer Max Verstappen op het podium staat om zijn prijs in ontvangst te nemen. Wordt het opnieuw Max, of wordt dit jaar een andere coureur wereldkampioen? Je wilt natuurlijk geen race missen. Om naar de Formule 1 te kunnen kijken heb je een abonnement op Viaplay nodig. De abonnementsprijzen zijn net weer fors verhoogd, waardoor je mogelijk op zoek bent naar een andere aanbieder. Dat kan door te kijken naar Formule 1 TV Pro of een gratis buitenlandse aanbieder te zoeken.

F1 Grands Prix van 2023 streamen met een VPN

VPN gebruiken om Formule 1 te streamen

Ook dit jaar worden er weer heel wat spannende races verreden. Je wilt natuurlijk niets missen, maar Formule 1 streamen is duurder dan ooit. Daarom zal niet iedereen een abonnement op Viaplay willen of kunnen betalen. Bovendien waren er de vorige seizoenen nogal wat technische problemen bij de van oorsprong Zweedse aanbieder.

Ook zijn er klachten over het commentaar. Mocht je niet gecharmeerd zijn van deze dienst, dan kun je ook naar Formule 1 streamen met Formule 1 TV Pro. Een andere optie is gratis Formule 1 kijken aan de hand van een Virtual Private Network (VPN). Je kunt dan kijken naar een gratis buitenlandse dienst zoals bijvoorbeeld ServusTV. Een VPN-dienst gebruiken kost slechts een paar euro per maand.

Overal toegang tot Formule 1

Ook vanuit Nederland heb je wereldwijde toegang tot Formule 1. Over het algemeen mogen de gratis diensten zoals bijvoorbeeld het Oostenrijkse Servus TV, het Belgische RTBF Auvio of het Zwitserse SRF niet wereldwijd uitzenden. Zij hebben alleen de uitzendrechten om in hun eigen land uit te mogen zenden. Met een Nederlands IP-adres is het dus niet mogelijk om te kijken naar ServusTV. Toch kun je dit probleem oplossen door een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. Je kunt dan met de software van de VPN-aanbieder je Nederlandse IP-adres verbergen en bijvoorbeeld een Oostenrijks IP gebruiken. Daardoor lijkt het net alsof je in Oostenrijk bent en krijg je gratis toegang tot Formule 1.

De aanbieders van Formule 1 kijken namelijk meestal alleen naar je IP-adres. De gratis diensten blokkeren meestal Nederlandse kijkers, maar aan de hand van een VPN kun je die geoblokkade weer ongedaan maken. Dit noemen we unblocken. Je kunt dus luisteren naar het Duitstalige commentaar uit Oostenrijk, of het commentaar uitzetten en Grand Prix Radio tegelijkertijd aanzetten. Zo kun je de genieten van het deskundige commentaar van Olav Mol en Jack Plooij

Viaplay in het buitenland streamen

Ben je in het buitenland en abonnee van Viaplay? Dan is het niet nodig om een nieuw abonnement in het buitenland af te sluiten. Je ziet waarschijnlijk een melding dat je vanaf jouw locatie niet mag kijken naar de uitzendingen van Viaplay. Ook bij dit probleem kun je een F1 VPN gebruiken. Waar het mogelijk is om de locatie om te zetten naar Oostenrijk, kun je ook verbinding maken met een Nederlandse server. Als je dus vanaf de Spaanse

stranden naar Viaplay wilt kijken, kun je een VPN-dienst installeren op je laptop, smartphone, tablet of computer. Je hoeft dan alleen in te loggen en je gewenste locatie in Nederland aan te klikken. De software doet de rest. Zo heb je geen technische kennis nodig om een VPN te gebruiken.

Een betrouwbare aanbieder vinden

Er zijn heel wat verschillende VPN-aanbieders, waardoor het lastig kan zijn om een betrouwbare aanbieder te vinden. Daarom raden we je aan om een betaald abonnement op proef te nemen. Sommige aanbieders bieden een 30 dagen geld-terug garantie. Je dient dan vooraf te betalen, maar kunt je geld terugvragen als je toch niet tevreden bent. Omdat er heel wat aanbieders zijn, doe je er goed aan de aanbieders met elkaar te vergelijken.

We raden af om gebruik te maken van gratis VPN-diensten. Deze diensten hebben vaak overbelasting op hun verbindingen, waardoor je regelmatig te maken krijgt met haperend beeld. Zo mis je de meest spannende momenten. Andere aanbieders zijn wel stabiel, maar hebben geen datalimiet. Op die manier ben je na de helft van de race al door je databundel heen en kun je niet verder kijken. Voorkom dus dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en kies voor een betaalde aanbieder.

Na het afnemen van het abonnement kun je de software installeren en inloggen. Door de gewenste locatie aan te klikken wordt je IP-adres veranderd en kun je kijken naar de beelden van verschillende Formule 1-aanbieders.

Formule 1
  • NLBeeld / ProShots