Deze officiële Red Bull RB18 simulator kan van jou zijn 

Voor een *kuch* zacht prijsje kun je het recordbrekende seizoen van Max Verstappen tot in detail naspelen. F1 Authentics biedt namelijk niet één, maar twee officiële RB18 simulator chassis aan.

Deze officiële Red Bull RB18 simulator kan van jou zijn 

De Red Bull RB18 is de geschiedenisboeken ingegaan als een van de meest dominante F1-wagens aller tijden. Met Max Verstappen en Sergio Perez aan boord pakte de auto 17 overwinningen, 28 podiums, 8 pole positions en 8 snelste rondes in een seizoen van 22 races. Verstappen won vijftien van de zeventien Grand Prix, waardoor hij meteen een record pakte. In de slotfase van het seizoen won hij zelfs vijf keer op rij.

RB18-sim

Inmiddels zijn we alweer begonnen aan het nieuwe seizoen en is de RB18 met een welverdiend pensioen gegaan. De kans dat je de auto ooit weer zullen zien rijden is vrij klein, laaat staan dat je er zelf een potje in mag sturen. F1's officiële marktplaats F1 Authentics biedt echter uitkomst. De online winkel heeft namelijk maar liefst twee officiële simulatorchassis in de aanbieding.

Accurate reproductie

De carbon tubs zijn accurate reproducties van de echte exemplaren, gebaseerd op CAD-data aangeleverd vanuit Red Bull Racing. Met de 'nieuwste gaming hardware', surround sound, een volledig functioneel stuur en verstelbare pedalen kan elke F1-fanaat uit de voeten met het apparaat.

Op verzoek van de koper kan de simulator uitgevoerd worden in de livery van Sergio Perez of Max Verstappen. Met een lengte van 4.1 meter, breedte van 1,4 meter en een gewicht van zo'n 160 kilo moet je wel een goede plek uitzoeken voor de RB18-kopie.

Met of zonder neus

Voor de korte krijg je...korting.

Zoals gezegd heeft F1 Authentics twee exemplaren in de aanbieding. De simulator met neus en voorvleugel kost een forse 115.745 euro en 95 cent. Voor het tweede, neusloze exemplaar krijg je een korting van maar liefst 28.937 euro, waardoor de prijs op €86.808,95 uitkomt.

Is dat alsnog iets teveel? Dan heeft F1 Authentics nog twee in Red Bull-livery uitgevoerde Playseats te koop. Daarvoor moet je respectievelijk 2.545.95 en 1.214.95 neertellen.

Formule 1
  • F1 Authentics, Red Bull Content Pool