FIA pakt podium Fernando Alonso af

Fernando Alonso leek in Jeddah een welverdiende podium naar binnen te slepen. De FIA stak daar echter een stokje voor. Door een penalty na de race raakte Fernando zijn beker kwijt.

FIA pakt podium Fernando Alonso af

Fernando Alonso was in Saoedi Arabië opnieuw een van de smaakmakers. De Spanjaard wist de Red Bull van Sergio Perez te verschalken bij de start en ging in de openingsfase aan de leiding. Door de overmacht van Red Bull en een penalty voor foutparkeren op de grid werd hij echter terugverwezen naar P3.

Fernando leek zijn honderdste podium in de tas te hebben, maar na de podiumceremonie kwam de FIA met bijzonder slecht nieuws. Alonso ontving een extra penalty voor het verkeerd uitvoeren van de eerste tijdstraf.

Incorrect uitgevoerd

Volgens de FIA maakte Aston Martin dezelfde fout die Alpine maakte met Esteban Ocon in Bahrein. Voordat de vijf seconden verstreken waren had een van de monteurs al contact gemaakt met de auto. De man met de krik aan de achterkant tikte namelijk de auto aan. Dat was genoeg om in overtreding te zijn.

Podium voor Mercedes

Door het drama voor Aston Martin kregen George Russell en Mercedes hun eerste podium van het seizoen in de schoot geworpen. George haalde meteen de trofee op, maar wilde eigenlijk geen feestvieren. Volgens de Brit was het podium verdiend voor Fernando.

De FIA heeft de straf inmiddels teruggedraaid en Fernando's podium teruggegeven!

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots