'Fans' betrapt op stelen van onderdelen tijdens Sebring 12H

In de slotfase van de 12 uur van Sebring schakelde de top drie zichzelf uit met een flinke crash. De echte controverse kwam echter pas na het incident. Meerdere fans werden op beeld vastgelegd terwijl ze onderdelen van de gcrashte #7 Porsche probeerden te scheuren.

'Fans' betrapt op stelen van onderdelen tijdens Sebring 12H

Terwijl de Formule 1 zich opmaakte voor de Grand Prix van Saoedi Arabië was er nog veel meer spektakel op het circuit van Sebring. In hetzelfde weekend werden een 1000 mijl (WEC) en de 12 uurs race (IMSA) verreden.

Die laatste eindigde met een letterlijke en figuurlijk klapper toen met minder dan twintig minuten te gaan de top drie zichzelf uitschakelde. Contact tussen de #6 Porsche 963, de #10 Acura ARX-06 en de #7 Porsche zorgde voor een enorme ravage.

Schaamteloze aasgieren

De nasleep van het incident bleek uiteindelijk nog controversiëler dan de crash zelf. De zwaar beschadigde LMDh's trokken namelijk een aantal schaamteloze aasgieren aan. In beelden gemaakt door aanwezige fans is te zien hoe een paar sujetten aan de #7 Porsche trekken en scheuren om onderdelen los te kunnen krijgen. Kennelijk leek het de zielepoten een goed idee om zo een souvenir te bemachtigen.

De daders van de hersenloze acties zijn helaas nog niet geïdentificeerd. We mogen er vanuit gaan dat het debiele duo zonder pardon een circuitverbod zal krijgen wanneer hun identiteit alsnog bekend wordt. Voor dit soort types is langs de baan immers geen plaats.

Autosport
  • Porsche
  • Motor Racing Clips via YouTube