Netflix maakt hoofdrolspeler Ayrton Senna-serie bekend

De hoofdrol van het twee jaar geleden aangekondigde Netflix docudrama heeft een gezicht gekregen.

Netflix maakt hoofdrolspeler Ayrton Senna-serie bekend

Mede dankzij Drive To Survive is de Formule 1 nu groter, bekender en populairder dan ooit. Hoog tijd dus voor Netflix om een graantje mee te pikken van dat succes. In 2021 kwam de eerste F1-gerelateerde show op de streamingsdienst in de vorm van de documentaire Schumacher.

Ver voor het debuut van die film had Netflix echter al een ander project over een F1-legende aangekondigd: een zes afleveringen lang docudrama gebaseerd op het ware leven van Ayrton Senna da Silva, fantasievol getiteld Senna, net als de bekende film uit 2010.

Senna en Lotus-teambaas Peter Warr, Zandvoort 1984.

Radiostilte verbroken

Terwijl Netflix meer seizoenen van DTS, Schumacher en berichten over een F1-film met Robert De Niro naar buiten duwde bleef het echter angstvallig stil rond Senna. Tweeënhalf jaar na de eerste aankondiging is op wat Senna's 63ste verjaardag zou zijn geweest de radiostilte eindelijk gebroken.

Netflix heeft namelijk het gezicht aangekondigd dat Ayrton zal moeten gaan vertolken. De 29-jarige Braziliaanse acteur Gabriel Leone krijgt de ondankbare tank om een relatief natuurgetrouwe Senna neer te gaan zetten.

Senna Ă©n Ferrari

Leone is buiten zijn thuisland niet bekend bij het grote publiek. Zijn meest prominente credit is de rol van Dom Pedro Machado Lomba Neto in de Amazon Prime misdaadserie Dom. Recent heeft hij echter een link gelegd met de Formule 1-wereld door aristocraat en coureur Alfonso de Portago te vertolken in de aankomende film over het leven van Enzo Ferrari.

Net als Senna heeft ook die film een bijzonder creatieve titel: Ferrari. De film is later dit jaar te zien, maar op de Senna-show moeten we nog minimaal een vol jaar wachten.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress