Charles Leclerc achtervolgt horlogedieven met Ferrari (video)

De Italiaanse politie heeft beelden vrijgegeven waarin te zien is hoe Charles Leclerc een stel horlogedieven achtervolgt in zijn unieke Ferrari 488 Pista. De poging van de Monegask leverde destijds niets op, maar de criminelen zijn inmiddels ingerekend.

Charles Leclerc achtervolgt horlogedieven (video)

Vorig jaar werd Charles Leclerc beroofd van een peperduur Richard Mille RM67-02 horloge bij een etentje in het Italiaanse kustplaatsje Viareggio. Nadat hij herkend werd door een groepje fans maakte Charles zich op voor wat handtekeningen.

Twee mannen met motorhelmen op zagen op dat moment een kans om het horloge van de Monegask af te pakken. Het duo probeerde per scooter te ontsnappen, maar werd stilletjes gevolgd door een relatief opvallende Ferrari 488 Pista Spider versierd met de kleuren van de vlag van Monaco.

It is I, Leclerc

Beelden van de lokale carabinieri laten zien hoe Leclerc het scootertuig op de voet volgde, en snel parkeerde toen hij merkte dat ze tot stilstand gekomen waren.

De dieven leken hun goederen af te geven aan een compagnon in een Opel Mokka, die eerst achter de Ferrari van Charles reed. Nadat de scootersukkels besloten te vertrekken zette Leclerc opnieuw stilletjes de achtervolging in. De man in de Opel liet hij echter ongemoeid.

Ingerekend

Het speurwerk van Leclerc leverde destijds niets op, maar bijna een jaar later is er waarschijnlijk toch een doorbraak in de zaak. De lokale politie heeft namelijk vier mannen ingerekend op verdenking van de diefstal. Bij een huiszoeking werden twee bijzonder waardevolle horloges aangetroffen. Het is echter nog niet duidelijk of een van die uurwerken de Richard Mille van Charles is.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari