Charles Leclerc beroofd van horloge (€300.000)

Tijdens een nachtje uit werd de kampioenschapsleider gevraagd om een foto door een groep 'fans'. Een opportunistische dief maakte van de gelegenheid gebruik om een horloge ter waarde van drie ton te stelen.

Charles Leclerc beroofd van horloge 

Op maandagavond is het peperdure horloge van Charles Leclerc ontvreemd. De Monegask was even gezellig uit eten in Viareggio, nabij Toscane, toen een groep hem aansprak voor een foto. Leclerc verliet zijn tafel en voegde zich bij de fans voor de kiekjes.

Al snel werd de groep een stuk groter doordat Charles herkend werd door steeds meer mensen. In de commotie die ontstond greep een dief de kans om het horloge van Leclerc af te troggelen. Door de drukte kon de crimineel ontkomen.

Richard Mille RM67-02

Het horloge in kwestie was een Richard Mille RM67-02, een product van Leclerc's persoonlijke sponsor en partner van Ferrari. De waarde van het uurwerkje wordt geschat op een kleine drie ton.

Aangezien hij het ding voor zijn sponsor droeg leverde de diefstal geen persoonlijke schade op voor Charles. Hij bleef verder gelukkig ongedeerd.

Tweede klokjesroof

Het onderzoek naar de diefstal is nog in volle gang. Met behulp van beveiligingsbeelden hoopt de lokale politie de dader op te sporen. Het is al de tweede keer in korte tijd dat een F1-coureur van zijn klokje beroofd wordt.

Vorig jaar moest Lando Norris noodgedwongen zijn horloge afstaan na een voetbalwedstrijd in het Wembley stadion. Zijn horloge was een fractie van die van Leclerc waard, maar Lando bleef ernstig geschrokken achter.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari, Richard Mille