Charles Leclerc kreeg mooi cadeautje van Ferrari

Een vrachtwagen met een hele speciale lading is vandaag aangekomen bij Ferrari-kopman Charles Leclerc.

Charles Leclerc kreeg mooi cadeautje van Ferrari

Charles Leclerc geldt tegenwoordig als de golden boy van Scuderia Ferrari. De Monegask klom in recordtijd op naar het team en wordt gezien als de beste kans om de titel terug te trekken naar Maranello. Charles moet slagen waar Sebastian Vettel vijf seizoenen jammerlijk in faalde. Helaas kan het team zijn inzet de laatste tijd niet belonen vanwege het bekende akkefietje met de FIA. Wat ze wel kunnen doen is hem herinneren aan betere tijden.

Monza 2019

Daarvoor moeten we terug naar het grijze verleden van 2019. Publiek langs de baan, geen afstand houden, handjes geven en valsspelen met F1 Power Units. Het kon allemaal. Ferrari was dat jaar bijzonder snel in een rechte lijn, een eigenschap waar Leclerc maximaal gebruik van maakte op Monza. Charles plantte zijn #16 op pole position en voerde een harde (en niet altijd even faire) strijd met Lewis Hamilton om de leiding. Uiteindelijk wist hij zijn positie vast te houden en zijn allereerste Grand Prix-overwinning te pakken.

SF90

Bijna twee jaar na dato mag Charles de auto waarmee hij toen de overwinning pakte eindelijk in ontvangst nemen. De SF90 werd afgeleverd in een bescheiden truck en staat zo te zien al bij Leclerc te pronken. Gezien de extreem gecompliceerde hybride-techniek is het niet waarschijnlijk dat de auto compleet en rijdend is. Toch denken we dat Charles er veel tijd in door zal brengen om herinneringen op te halen aan betere tijden. Zoals het nu lijkt zal hij dit seizoen namelijk weinig te vieren hebben.

Formule 1
  • Ferrari